Μουσακά έφτιαξε για σήμερα Παρασκευή ο Παύλος Χάππιλος στην κουζίνα του breakfast@star. Το αγαπημένο μας ελληνικό, παραδοσιακό φαγητό με πατάτες και μελιτζάνες. Ένα φαγητό που λατρεύει όλη η ελληνική οικογένεια.
Υλικά
2 μελιτζάνες
- 2-3 κολοκυθιά
- 2-3 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500γρ μοσχαρίσιου κιμάς
- 1 κς πελτέ
- 400γρ κονκασέ
- 1 κγ μέλι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κγ Κανέλα
- Ελαιόλαδο
- 100γρ αλεύρι
- 100γρ βούτυρο
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
- Γαλέτα για το πυρέξ
- 150γρ γραβιέρα για από πάνω
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τον κιμά, βάζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο σε ένα τηγάνι κι τσιγαρίζουμε για λίγο μαζί με αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά μας.
Όταν το κρεμμύδι αρχίσει να μαλακώνει προσθέτουμε τον Κίνα και τον αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά μέχρι να μην έχουμε καθόλου υγρά, 5-10 λεπτά.
Βάζουμε και τον πελτέ και τον αφήνουμε 2-3 λεπτά να καβουρδιστεί πριν προσθέσουμε και την ντομάτα. Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες και απλώνουμε σε ένα ταψί με μπόλικο λάδι αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 πάνω κάτω. Όταν κάνουμε όλα τα λαχανικά μας βάζουμε τον φούρνο στον αέρα και ξεκινάμε την μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ βάζουμε βούτυρο και αλεύρι σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε μέχρι να το αλεύρι να πάρει χρυσάφι χρώμα και να μην μυρίζει. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να το βάλουμε όλο και αφήνουμε μέχρι να δούμε την πρώτη μπουρμπουλιθρα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, δοκιμάζουμε και βάζουμε αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.Σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει καλά και βάλαμε γαλέτα απλώνουμε πρώτα τις πατάτες, μετά τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τέλος τον κιμά μας.
Θωρακίζουμε από πάνω καλά με την μπεσαμέλ, πασπαλίζουνε με το τυρί μας και ψήνουμε στον φούρνο μας στον αέρα 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.