Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά από κοτόπουλο και λιωμένα τυριά

Μια εύκολη συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη για ένα πεντανόστιμο πιάτο

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά από κοτόπουλο και λιωμένα τυριά μας έφτιαξε σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του breakfast@star . Μια συνταγή που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε αυτό το θρεπτικό λαχανικό με έναν διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο. 

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά από κοτόπουλο και λιωμένα τυριά

Κεμπάπ γιαουρτλού με σάλτσα ντομάτας

Υλικά για τις μελιτζάνες 

· 4 μεγάλες φλάσκιες μελιτζάνες 

· 4 κ.σ. ελαιόλαδο 

· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 

· Αλάτι 

· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Υλικά για τον κιμά 

· 800 γρ. κιμάς κοτόπουλο 

· 1 ½ ξερό κρεμμύδι 

· 2 σκελίδες σκόρδο 

· 1 πιπεριά Φλωρίνης 

· 1 μέτριες πατάτες 

· 2 φρέσκα κρεμμύδια 

· 80 γρ. ελαιόλαδο 

· 80 γρ. κόκκινο κρασί 

· 2 κ.γ. κανέλα σκόνη 

· 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη 

· 300 γρ. ντομάτα κόν κασέ 

· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη 

· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό 

· 200 γρ. τριμμένα ανάμεικτα τυριά 

· Αλάτι 

· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Υλικά για το σερβίρισμα 

· 4 φέτες χωριάτικο ψωμί 

· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη 

Εκτέλεση 

· Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C. 

· Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και χαράζουμε με το μαχαίρι σταυρωτά και βαθιά την ψίχα τους. 

· Αλείφουμε με ένα πινέλο το ελαιόλαδο από πάνω, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο και κάνουμε με τα χέρια μας ένα ελαφρύ μασάζ στην ψίχα. 

· Τοποθετούμε σε ένα ταψί (33*40) τις μελιτζάνες με την ψίχα τους προς τα πάνω και τις ψήνουμε στο φούρνο για 40’. 

Χυλοπίτες με κοκκινιστό κοτόπουλο σπανάκι και φέτα

Εκτέλεση για τον κιμά 

· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 

· Ρίχνουμε μέσα τον κιμά κοτόπουλο, τον σπάμε σε μικρά κομμάτια με μια ξύλινη κουτάλα και τον σοτάρουμε για 4’. 

· Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους μέχρις 1 εκατοστό. 

· Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες και την πιπεριά, προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2’. 

· Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί, περίπου 1’. 

· Προσθέτουμε τη ντομάτα κόν κασέ, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γλασάρει, για περίπου 10’. 

· Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τα φύλλα από την ρίγανη, το μαϊντανό, τα προσθέτουμε στον κιμά και ανακατεύουμε. 

· Βγάζουμε από το φούρνο τις μελιτζάνες και πατάμε την ψίχα τους με την πίσω μεριά του κουταλιού για να φτιάξουμε μια θήκη ώστε να βάλουμε την γέμιση. 

· Ανακατεύουμε ακόμα μια φόρα τον κιμά και τον μοιράζουμε ισόποσα στις μελιτζάνες, μέσα στις θήκες που έχουμε φτιάξει. 

· Πασπαλίζουμε ισόποσα και ομοιόμορφα τις μελιτζάνες με τα τριμμένα τυριά. 

· Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου μέχρι να λιώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα τα τυριά, για 10’ με 15’. 

· Παράλληλα ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στο φούρνο μέχρι να φρυγανιστούν, για 5’. 

Δείτε το breakfast@star

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top