Χυλοπίτες με κοκκινιστό κοτόπουλο σπανάκι και φέτα

Εύκολη συνταγή για το πιο λαχταριστό γιαγιαδίστικο φαγητό

Οι χυλοπίτες είναι για τους περισσότερους ένα φαγητό των αγαπημένων μας παιδικών χρόνων. Άλλοι τις έτρωγαν με γάλα και άλλοι με σάλτσα και κρέας.

To μυστικό για φτιάξετε ένα λαχταριστό μοσχαράκι με χυλοπίτες

Αν θέλετε να τις φτιάξετε μόνοι σας αλλά ψάχνετε μία εύκολη συνταγή ακολουθήστε βήμα-βήμα τις οδηγίες που έδωσε ο  Σταύρος  Βαρθαλίτης στο breakfast@star. 

Kοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες και γραβιέρα

Υλικά της Συνταγής 

· 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο
· 80 γρ. ελαιόλαδο
· 500 γρ. χυλοπίτες χωριάτικες
· 1 ξερό κρεμμύδι
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 1 πιπεριά Φλωρίνης
· 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
· 60 γρ. κόκκινο κρασί
· 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
· ½ κ.γ. μπούκοβο
· 300 γρ. σπανάκι baby, πλυμένο
· 400 γρ. ντομάτα κόν-κασέ
· 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
· ¼ ματσάκι άνηθο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

· 100 γρ. τυρί φέτα
· 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη

Αυθεντική συνταγή ραγού με χυλοπίτες

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με μεγάλη βάση και μόλις κάψει σοτάρουμε τα κοτόπουλο 3’ με 4’ από κάθε πλευρά ώστε να το θωρακίσουμε και να πάρει ωραίο χρώμα.
· Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
· Σοτάρουμε μαζί με το κοτόπουλο στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 2’.
· Τσιγαρίζουμε τον πελτέ ντομάτας καθώς ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, για 1’.
· Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
· Ρίχνουμε τη ντομάτα κον-κασέ, το ζωμό, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 30’ σε μέτρια φωτιά, με το καπάκι της κατσαρόλας μισάνοιχτο.
· Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 200 βαθμούς.
· Προσθέτουμε τις χυλοπίτες μαζί με το σπανάκι στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με προσοχή το φαγητό μας.
· Σβήνουμε τη φωτιά, μεταφέρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε μια βαθιά γάστρα ή ενναλακτικά ένα ταψί (25*35).
· Ανακατεύουμε με προσοχή το φαγητό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην κολλήσουν οι χυλοπίτες στη βάση της γάστρας και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με τη γάστρα ξεσκέπαστη, για περίπου 20’.
· Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγη υγρασία όσο το ψήνουμε στο φούρνο.
· Ξεφουρνίζουμε, προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
· Σερβίρουμε με τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια από πάνω μαζί με τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top