To μυστικό για φτιάξετε ένα λαχταριστό μοσχαράκι με χυλοπίτες

Η συνταγή του Παύλου Χάππιλου που θα λατρέψετε

Τη δική του συνταγή για ένα πεντανόστιμο μοσχαράκι με χυλοπίτες έδωσε ο Παύλος Χάππιλος στους τηλεθεατές της εκπομπής, Breakfast@star.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Yλικά Συνταγής 

800 γρ. μοσχάρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο,  2 μεσαία κρεμμύδια, 2 καρότα ,2 σκελίδες σκόρδο, 2 κ.σ. πελτέ τομάτας ,1 κονκασέ, 3 κόκκοι μπαχάρι 1 στικ κανέλλα, 500  γρ. ζωμός λαχανικών, 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί , 1 φύλλo δάφνης, 1 πακέτο χιλοπίτες.

Πεντανόστιμο μοσχαράκι σε πήλινο

Βήμα- βήμα πώς να φτιάξετε ένα λαχταριστό μοσχαράκι

Τσιγαρίζουμε κρεμμύδι σκόρδο ψιλοκομμένο με αλάτι πιπερι και τους κόκκους μπαχάρι μέχρι να πάρουν χρώμα. Βάζουμε το κρέας καλά ανακατεύουμε λίγο στην αρχή και μετά το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Βάζουμε το καρότο για λίγα λεπτά μαζί με τον πελτέ και το αφήνουμε μέχρι να καραμελλωσει. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να φυγει το αλκοόλ. Βάζουμε την κονκασέ την Δάφνη την κανέλα και τον ζωμό και βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά καλυμμένο για 30-45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη μελωμένη η σάλτσα βάζουμε τις χυλόπιτες να βράσουν σε καλά αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά, Στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν και προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top