Kοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες και γραβιέρα

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Κοκκινιστό κοτόπουλο με χυλοπίτες και γραβιέρα έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

O Λάμπρος Βακιάρος μας έδωσε την ιδέα για το τέλειο πρωινό γεύμα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Yλικά

•    4 μπούτια κοτόπουλου
•    75 γρ ελαιόλαδο
•    250 γρ κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    180 γρ πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
•    20 γρ πελτέ τομάτας
•    120 γρ λευκό κρασί
•    500 γρ χυμό τομάτας
•    1 λίτρο ζωμό λαχανικών
•    3 φύλλα δάφνης
•    1 ξυλάκι κανέλας
•    500 γρ. χυλοπίτες χωριάτικες
•    150 γρ. γραβιέρα
•    Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Φτιάξε αυθεντική καρμπονάρα με 6 υλικά

 

Για το κοκκινιστό κοτόπουλο

1.    Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, με ένα μαχαίρι διαχωρίζουμε το κάθε μπούτι σε 2 κομμάτι (κοπανάκι και μπούτι). Αυτή τη διαδικασία μπορεί να την κάνει και ο χασάπης μας.
2.    Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία (8-9). Στη συνέχεια με το ελαιόλαδο λαδώνουμε καλά το κοτόπουλο και τσιγαρίζουμε προσθέτοντας το αρχικά στη κατσαρόλα από τη πλευρά της πέτσας.  Δίνουμε ωραίο  χρυσαφένιο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές και στη συνέχεια τα αφαιρούμε προσωρινά από την κατσαρόλα.
3.    Κρατάμε τα λιπαρά στην κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά Φλωρίνης και τσιγαρίζουμε για τουλάχιστον για 3’-4’. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για ακόμα 1’ λεπτό.
4.    Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και το ζωμό τα φύλλα δάφνης και τη κανέλα, και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (4-5).
5.    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 1:30 ώρα.

Για την ολοκλήρωση 

1.    Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις χυλοπίτες ανακατεύοντας συνέχεια για περίπου 2-3 λεπτά.
2.    Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς στον αέρα.
3.    Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω.
4.    Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή έως ότου οι χυλοπίτες έχουν απορροφήσει τα υγρά. (σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερα υγρά προσθέτουμε έξτρα ζωμό ή νερό).
5.    Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι και σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top