Συνταγή για σοκολατένια πουτίγκα!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δίνει μία ξεχωριστή συνταγή

Ένα διαφορετικό γλυκό έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή breakfast@star.

Aφράτα ρολάκια με σοκολάτα και τυρί κρέμα

O σεφ έφτιαξε σοκολατένια πουτίγκα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Λαχταριστά ταχινοπιτάκια με κακάο

Υλικά για τη Συνταγή 

· 800 γρ. γάλα πλήρες 3,5%
· 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 45 γρ. κορν φλάουερ
· 40 γρ. κακάο
· 120 γρ. κουβερτούρα 54%
· 80 γρ. κουβερτούρα λευκή
· 120 γρ. Rasberries και Blueberries
· 1 πρέζα αλάτι
· 3 κρόκοι
· 30 γρ. βούτυρο αγελάδινο
· Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
· 1 κ.σ. μπέρμπον ή κονιάκ

Εκτέλεση της Συνταγής


· Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα 3/4 της ποσότητας από το γάλα, την μισή ποσότητα της ζάχαρης και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
· Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, το κορν φλάουρ, το κακάο και το υπόλοιπο κρύο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να μην έχουμε κόμπους και προσθέτουμε το μείγμα ανακατεύοντας στο γάλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 2’-3’ μέχρι να αρχίσει να δένει.
· Στο ίδιο μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σε αυτά με μια κουτάλα μέρος από τη κρέμα σοκολάτας, πολύ σιγά στην αρχή ανακατεύοντας έντονα έτσι ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στα αυγά. Με την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από την εστία. Στη συνέχεια όσο είναι ακόμα καυτό προσθέτουμε την κουβερτούρα,τα φρούτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.
· Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μία μεμβράνη που να εφάπτεται και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 με 1.30 ώρα να κρυώσει καλά.
· Γαρνίρουμε την πουτίγκα με ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top