Λαχταριστά ταχινοπιτάκια με κακάο

Μία συνταγή για γλυκό που θα λατρέψεις

Αν αναρωτιέστε «τι γλυκό να φτιάξεις» στην οικογένειά σου ή στους φίλους σου το Σαββατοκύριακο μία ωραία ιδέα είναι αυτή που έδωσε ο Παύλος Χάππιλος στους τηλεθεατές του Breakfast@star.

Δύο σοκολατένια γλυκά που θα λατρέψετε

Ο σεφ έφτιαξε ταχινοπιτάκια με κακάο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Φτιάξτε το πιο γευστικό Banoffee

Yλικά της Συνταγής 

200γρ αλεύρι,  330γρ αλεύρι κίτρινο, 100ml ελαιόλαδο, 1 φακελάκι μαγιά, 1 κουταλάκι γλυκού μέλι,  260ml χλιαρό νερό, πρέζα αλάτι ,240γρ ταχίνι, 60γρ χαρούπομελο/πετιμέζι/μέλι,  60γρ καστάνη ζάχαρη,  40ml χλιαρό νερό, πρέζα κανέλα
Έξτρα μέλι για γλασαρίσματος 

Προαιρετικά τριμμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση της Συνταγής 

Προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς αέρα. Διαλύουμε την μαγιά και το μέλι στο χλιαρό νερο κι αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τα Αλευρά και το αλάτι ανακατεύουμε λίγο και φτιάχνουμε ένα πηγαδακι στην μέση. Ρίχνουμε το λάδι στο πηγαδάκι και το αφρισμένος νερο μας και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει (8-10 λεπτά). Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. Στο μεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Όταν περάσει η μισή ώρα περνούμε την φουσκωμένη ζύμη μας και την απλώνουμε με τα χέρια σε έναν αλευρωμένο πάγκο και σχηματίζουμε ένα τετράγωνο. Κόβουμε την ζύμη σε 16 ίσα κομμάτια και καλύπτουμε με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν. Ένα- ένα ανοίγουμε τα κομμάτια με πλαστή σε μακρόστενο παραλληλόγραμμο, απλώνουμε με την σπάτουλα το μίγμα ταχίνι μας, τυλίγουνε από την μεγάλη μεριά να σχηματίσουμε ένα μακρόστενο σκουλήκι και κουλουριάζουμε να σχηματίσουμε έναν δίσκο.
Πατάμε λίγο με τα χέρια να απλώσει, το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και καλύπτουμε με μια πετσέτα. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να σχηματίσουμε όλα τα κομμάτια. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά να ξανά φουσκώσουν. Πριν βάλουμε στον φούρνο ανακατεύουμε λίγο μέλι με χλιαρό νερό ένα προς ένα και φλασάρουμε τα πιτάκια μας πριν τα βάλουμε στον φούρνο. Μόλις τα βάλουμε χαμηλώνουνε θερμοκρασία στους 170 και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Στην μέση του ψησίματος και στο τέλος ξαναγλασσαρουμε. Είναι έτοιμα όταν έχουν πάρει χρωμα από κάτω και όταν τα χτυπάς με το δάκτυλο στο κέντρο ακούγονται κούφια. Στο τελευταίο γλασαρίσματος μπορούμε να βάλουμε και τριμμένο αμύγδαλο από πάω.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top