Δύο σοκολατένια γλυκά που θα λατρέψετε

Γλυκές συνταγές που θα λατρέψετε

Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, δοκιμάστε να φτιάξετε δύο συνταγές που έδωσαν στην εκπομπή Breakfast@star o Παύλος Χάππιλος και ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

 

Halloween: Δύο «τρομακτικά» γλυκές συνταγές που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Υλικά για σοκολατόπιτα με λιωμένη σοκολάτα(Συνταγή Βαρθαλίτης) 

· 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 220 γρ. ηλιέλαιο
· 200 γρ. ζάχαρη
· 240 γρ. νερό (αν θέλουμε αντικαθιστούμε τη μισή ποσότητα νερού με γάλα 3,5% λιπαρά)
· 40 γρ. κακάο
· 5 αυγά
· 1 πορτοκάλι το ξύσμα
· 5 γρ. αλάτι
Για το σιρόπι
· 500 γρ. νερό
· 200 γρ. ζάχαρή
· 30 γρ. κακάο

Για την επικάλυψη με σοκολάτα
· 200 γρ. κουβερτούρα 65%
· 30 γρ. γάλα
· 1 κ.γ. ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
· Παγωτό βανίλια

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 βαθμούς, στον αέρα.
· Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, να αφρατέψουν για 4’.
· Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το νερό, το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά μας για ακόμα 1’.
· Βάζουμε στο κάδο του μίξερ, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλάτι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αν το μείγμα μας είναι αρκετά υδαρές προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι ακόμα και ανακατεύουμε.
· Με ένα πινέλο λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο εσωτερικά το ταψί, το πασπαλίζουμε με κακάο και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
· Μεταφέρουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψί (22*33) , στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35’. Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί βάζουμε ένα μαχαίρι με τη μύτη μέσα στο κέντρο της Σοκολατόπιτα, αν βγει καθαρό είμαστε έτοιμοι, αν όχι ψήνουμε λίγο ακόμα.
· Αφήνουμε να κρυώσει για 10’.
· Προσθέτουμε σε μικρή κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 7’ σε μέτρια φωτιά.
· Αφού έχει κρυώσει λίγο η Σοκολατόπιτα μας, την κόβουμε σε κομμάτια, την σιροπιάζουμε πολύ καλά, με το ζεστό σιρόπι να πάει παντού.
· Λιώνουμε σε μικρή κατσαρόλα η σκεπασμένη με μεμβράνη σε ένα μπολ στα μικροκύματα τη σοκολάτα μαζί με το γάλα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω από την Σοκολατόπιτα.
· Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με παγωτό βανίλια και απολαμβάνουμε!

Υλικά για blondie με φυστίκι Aιγίνης και σοκολάτα(Παύλος Χάππιλος)


250 γρ βούτυρο, 250γρ Καστάνη ζάχαρη, 100γρ λευκή ζάχαρη, 3 αυγά, 2κ.γ Εκχύλισμα βανίλιας, 285 γρ.αλευρι, 2 κγ νισεστέ 1/2 ΚΓ baking powder 1 ΚΓ αλάτι 115 γρ δάκρυα σοκολάτας/κομμένη σοκολάτα, 130 γραμμάρια φυστίκι Αιγίνης. Μπορούμε αντί για σοκολάτα να βάλουμε και σταφίδες η κράνμπερι…

Εκτέλεση της Συνταγής

Βάζουμε βούτυρο και Καστάνη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και διαλυθεί η ζάχαρη, σβήνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε αυγά, λευκή ζάχαρη εκχύλισμα βανίλιας και νισεστέ μέχρι να ασπρίσει. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το βούτυρο στο μίγμα με τα αυγά αναμειγνύουμε καλά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και διπλώνουμε. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο, 25-30 λεπτά.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top