Aφράτα ρολάκια με σοκολάτα και τυρί κρέμα

Η συνταγή για το πιο λαχταριστό γλυκό

Αντίστροφα για τα Χριστούγεννα έχουμε αρχίσει να μετράμε και ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη μαγειρικής που έχει στην εκπομπή Breakfast@star μας δίνει ωραίες ιδέες για Χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Λαχταριστά ταχινοπιτάκια με κακάο

Αυτή τη φορά ο σεφ μας έδειξε πώς να φτιάξουμε αφράτα ρολάκια με σοκολάτα και κρέμα.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα vegan brownies

Υλικά για την ζύμη

· 250 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
· 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 75 γρ. βούτυρο
· 700 γρ αλεύρι σκληρό
· 2 αυγά μέτρια
· 12 γρ. μαγιά ξηρή
· Εκχύλισμα βανίλιας
· Αλεύρι για το άνοιγμα του ζυμαριού

Υλικά για τη γέμιση σοκολάτας

· 300 γρ. κρέμα τυρί 
· 120 γρ. άχνη ζάχαρη 
· 1 αυγό
· 50 γρ. κακάο σε σκόνη
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 30 γρ. γάλα 3.5%
· 15 γρ. καφέ εσπρέσο ή φίλτρου
· 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
· 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για γαρνίρισμα

· 120 γρ. κρέμα τυρί  σε θερμοκρασία δωματίου
· 120 γρ. άχνη ζάχαρη
· 60 γρ. φρέσκο γάλα 3,5%
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση για γλάσο

· Προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ τα υλικά για το γλάσο, εκτός από το γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 1’.
· Ρίχνουμε το γάλα τμηματικά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να ομογενοποιήθουν τα υλικά.
· Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε μπολ για να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.
Εκτέλεση για τη γέμιση
· Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τα υλικά για την γέμιση και ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα με το φτερό, να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε μια λεία κρέμα σοκολάτας.
· Ρίχνουμε της σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μαρίζ για να απλωθούν μέσα στην κρέμα

Εκτέλεση για ζύμη

· Προθερμαίνουμε στον αέρα το φούρνο στους 180 βαθμούς.
· Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
· Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά.
· Βουτυρώνουμε ένα μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη.
· Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για 60’, σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο.
· Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη.
· Με ένα κουτάλι απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη γέμιση.
· Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 16 ίσα κομμάτια.
· Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. και μεταφέρουμε τα ρολά, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
· Πιέζουμε ελαφρώς τα ρολά με τα χέρια μας.
· Καλύπτουμε το ταψί με μία πετσέτα για 30’-40’, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο τα ρολά και να ενωθούν μεταξύ τους.
· Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30’-35’.
· Αφήνουμε να κρυώσουν για 15’.
· Απλώνουμε το γλάσο και σερβίρουμε.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top