Φτιάξτε το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες ακορντεόν!

Δείτε τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Άλλη μία ξεχωριστή συνταγή έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης.

Λαχταριστό κοτόπουλο με σταφύλια

Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές του Star πώς να φτιάξουν κοτόπουλο με πατάτες ακορντεόν.

Απολαυστικές πένες με κοτόπουλο, πέστο βασιλικού και λιαστή ντομάτα

Υλικά της Συνταγής 

1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής 1-1.5 κιλό 

60 γρ. ελαιόλαδο

2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1/2 ματσάκι σχοινόπρασο

2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο

2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη 

1 μεγάλο λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο

Για τις πατάτες

1 κιλό πατάτες μέτριες ή baby

Ελαιόλαδο 100 γρμ

200 γρ. αγελαδινό βούτυρο

Αλάτι – πιπέρι

Σπαγγέτι με κοτόπουλο, σαλάμι και γαρίδες

Εκτέλεση της Συνταγής 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μισά από τα μυρωδικά μας, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε. Τα βάζουμε σε μπολ με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Ακουμπάμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω σε ταψί. Αλείφουμε με το μείγμα ελαιόλαδου-μυρωδικών να πάει παντού στο κοτόπουλο μας.
Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου με το λεμόνι αφού του έχουμε κάνει 2-3 τρυπούλες. Περιχύνουμε με όσο λάδι περίσσεψε.
Ψήνουμε για 30′. Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο για να έχουμε τραγανή πέτσα.

Για τις πατάτες ακορντεόν

Τρίβουμε εξωτερικά να καθαρίσει φλούδα γιατί θα τη χρησιμοποιήσουμε . Τις ξεπλένουμε πολύ καλά. Μια μια κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες όχι μέχρι κάτω, κατά τα 3/4 δηλαδή κάτω κάτω να μένει ενωμένη η πατάτα.
Αν ακουμπήσουμε μία πατάτα μέσα σε ένα κουτάλι θα μας βοηθήσει πολύ . Έτσι θα κόβουμε σε λεπτές φέτες χωρίς να φτάνει το μαχαίρι μέχρι κάτω και να χωρίζουν.

Ανακατεύουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, το βούτυρο αφού το λιώσουμε ελαφρώς και το πιπέρι , αλείφουμε πολύ καλά με πινέλο τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το αλατι.

Ακουμπάμε στο ταψί με το κοτόπουλο αφού έχουν περάσει τα 30′. Η κομμένη πλευρά της πατάτας να είναι προς τα πάνω να την βλέπουμε για να γίνει τραγανή κατά το ψήσιμο. 

Ψήνουμε για 1 ώρα ακόμα πατάτες με κοτόπουλο. Κάθε 20 λεπτά μπορούμε να αλείφουμε τα υλικά μας με τα υγρά του ταψιού για να πάρουμε ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.

Σερβίρουμε σε μερίδες το κοτόπουλο με πατάτες ακορντεόν και μπόλικα φρέσκα μυρωδικά !

Δείτε την εκπομπή breakfast@star


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top