Σπαγγέτι με κοτόπουλο, σαλάμι και γαρίδες

Δείτε πώς να τη φτιάξετε

Σπαγγέτι με γαρίδες, κοτόπουλο και τσορίθο και μια ιδέα κρόκο. Ένα πεντανόστιμο πιάτο, με "αέρα" ισπανικό που θα σας καταπλήξει.  

Υλικά για 2 μεγάλες μερίδες

 100 γρ. τσορίθο σε μικρούς κύβους 150 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες χωρίς το κέλυφος 150 γρ. φιλέτο κοτόπουλο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 σκελίδα σκόρδο 1 πιπεριά κόκκινη 150 γρ σάλτσα ντομάτας 4-5 “κλωστούλες” κρόκος Κοζάνης σε ένα σφηνάκι νερό 100 ml λευκό κρασί 30 ml ελαιόλαδο 350 γρ. σπαγγέτι ολικής ή απλά

 Εκτέλεση της Συνταγής 

 Προετοιμασία Κόβετε το τσορίθο σε κύβους. Κόβετε και το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και την κόκκινη πιπεριά. Ρίχνετε τις “κλωστούλες” του κρόκου στο σφηνάκι με το νερό. Μαγείρεμα Βάζετε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Τα βγάζετε και τα κρατάτε σε ένα πιάτο. Ρίχνετε στο τηγάνι 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα αφήνετε να “μαραθούν”. Δεν θα χρειαστεί πάνω από 1-2 λεπτά. Ρίχνετε και τις πιπεριές και ανακατεύετε. Σε αυτό το σημείο προσθέτετε τα μισοψημένα κομμάτια του κοτόπουλου, τις γαρίδες και τους κύβους του τσορίθο. Ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μείγμα του κρόκου. Αφήνετε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε και τον χυμό της ντομάτας, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει ένα ακόμα πεντάλεπτο. Το τσορίθο θα βγάλει το λίπος, το άρωμα και τη γεύση της πάπρικας και μέσα σε αυτό το ωραίο ζουμάκι θα μαγειρευτούν το κοτόπουλο και οι γαρίδες. Αυτό δίνει μεγάλη νοστιμιά. Έχετε σουρώσει τα σπαγγέτι και τα αδειάζετε μέσα στο τηγάνι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως ! 

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top