Λαχταριστό κοτόπουλο με σταφύλια

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο νόστιμο κοτόπουλο

Έχετε σκεφτεί ποτέ να φάτε κοτόπουλο με σταφύλια; Κι όμως είναι ένας συνδυασμός που θα σας συναρπάσει.

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τετάρτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία συνταγή για κοτόπουλο με κόκκινα και λευκά σταφύλια.

Λαχταριστά και αφράτα σάντουιτς που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!

Υλικά της Συνταγής 


· 4 φιλέτα μπούτι με πέτσα
· 4 κρεμμύδια εσαλότ
· 20 γρ. ελαιόλαδο
· 40 γρ. Λευκό κρασί
· 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
· Χυμό από 1 λεμόνι
· 150 γρ. σταφύλι κόκκινο χωρίς κουκούτσι
· 150 γρ. Λευκά σταφύλια χωρίς κουκούτσι
· 2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
· 3 κλωνάρια φρέσκο λεμονοθύμαρο
· Αλάτι χοντρό και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
· 35 γρ. φυστίκι σπασμένο
· 100 γρ. κατσικίσιο τυρί cherve
· 4 φέτες ψημένο ψωμί

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Αλατίζουμε το κοτόπουλο με χοντρό αλάτι από την μεριά της πέτσας.
· Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα, τοποθετούμε το κοτόπουλο από τη μεριά της πέτσας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ωραία.

· Κόβουμε στη μέση τα κρεμμύδια και αφού γυρίσουμε το κοτόπουλο, τα προσθέτουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
· Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
· Προσθέτουμε τα σταφύλια, τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται.
· Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και σε μέτρια φωτιά συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15-20 λεπτά.
· Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί σε μεγάλα κομμάτια και το φυστίκι Αιγίνης.
· Σερβίρουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top