Mαμαδίστικο γλυκό ψυγείου βανίλια με φράουλα

Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Μία ωραία και υγιεινή ιδέα για γλυκό μας έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη μαγειρικής που έχει στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου βανίλια με φράουλα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Πεντανόστιμο και νηστίσιμο γλυκό με μπανάνες και καρύδα

Υλικά για το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου

Για το σιρόπι
•    250 γρ. νερό
•    250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    2-3 φύλλα βασιλικού
   

Γαλακτομπούρεκο με κρέμα χαλβά και πορτοκάλι

Για την κρέμα βανίλιας


200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•    800 γρ. γάλα
•    150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•    80 γρ. κορν φλάουρ
•    2 κρόκοι
•    1 βανίλια Μαδαγασκάρης
•    80 γρ. βούτυρο
Για το στήσιμο
•    200 γρ. ζελέ σκόνη με γεύση φράουλα
•    300 γρ. νερό βραστό
•    400 γρ. νερό κρύο
•    2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
•    7-8 φρέσκες φράουλες

MasterClass: Δελεαστικό coffee tart του pastry chef Μπάμπη Ζηντίλη

Εκτέλεση

Για το σιρόπι μας

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαφανίσει.

Αφαιρούμε σε ένα μακρόστενο σκεύος με τα φύλλα βασιλικού και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για την κρέμα βανίλιας

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια μαγαδασκάρης και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα μας.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο μισό γάλα, το κορν φλάουρ, τη μισή ζάχαρη, τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Μόλις πάρει μία βράση το γάλα, βγάζουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ μας ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα για να μην ψηθούν τα αυγά.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα ξύνοντας το πάτο προσεκτικά για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί.

Για το στήσιμο

Βουτάμε τα μπισκότα μας στο σκεύος με το σιρόπι και αρχίζουμε και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ 26*35 και κάνουμε δύο στρώσεις από μπισκότα.

Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα μας και απλώνουμε, στρώνουμε με μία μαρίζ να πάει παντού και να κλείσει όλες τις τρύπες για να κρατήσει το ζελέ μας αργότερα.

Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1:30-2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σκόνη για το ζελέ και προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε να λιώσει ο ζελές πολύ καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό για να βοηθήσουμε να παγώσει πιο γρήγορα το μείγμα μας.

Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, τοποθετούμε τις φράουλες κομμένες σε μικρό καρέ να πάνε παντού και με έναν δοσομετρητή ή με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ πάρα πολύ καλά.

Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top