Πεντανόστιμο και νηστίσιμο γλυκό με μπανάνες και καρύδα

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει άλλη μία ξεχωριστή συνταγή

Ξεχωριστές, νόστιμες και εύκολες συνταγές μας δίνει κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ο Λάμπρος Βακιάρος μέσα από την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Αυτή τη φορά ο Έλληνας σεφ φρόντισε να ικανοποιήσει και όσους νηστεύουν και έφτιαξε γλυκό με μπανάνες και καρύδα.

Γαλακτομπούρεκο με κρέμα χαλβά και πορτοκάλι

Ο Λάμπρος έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Κρεμ μπρουλέ με λευκή σοκολάτα και τζίντζερ

Υλικά 

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα

100 γρ. βούτυρο καρύδας λιωμένο

1 κ.γ. κανέλα

Για την πουτίγκα

3 κ.σ. κορν φλάουρ

100 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

500 γρ. γάλα καρύδας

2 κ.γ. εσάνς βανίλιας


Για τη σαντιγί καρύδας και τη σύνθεση

3-4 μεγάλες μπανάνες

400 γρ. κρέμα καρύδας

4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση 

Για τη βάση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα

Βήμα 2

Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα. Στρώνουμε το μπισκότο σε μία ταρτιέρα η αποσπώμενη φόρμα ζαχαροπλαστικής (με λαδόκολλα).


Βήμα 3

 Ψήνουμε για 15 λεπτά

Για τη πουτίγκα

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα εκτός εστίας, προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι το κορ φλάουρ να έχει ομογενοποιηθεί εντελώς. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύοντας συνεχώς δίνουμε μία βράση και συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλα 2 λεπτά. Σε αυτό το σημείο θα δούμε ότι η πουτίγκα μας έχει αρχίσει να δένει. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.


Για τη σαντιγί καρύδας και τη σύνθεση

Βήμα 1

Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και στρώνουμε μία στρώση πάνω από το ψημένο μπισκότο. Περιχύνουμε με τη χλιαρή πουτίγκα και τοποθετούμε τις υπόλοιπες μπανάνες. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 h.


Βήμα 2

Για τη σαντιγι με τη κρέμα καρύδας, πολύ σημαντικό είναι να βάλουμε τις κονσέρβες στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή στη κατάψυξη για 2-3 ώρες έτσι ώστε να διαχωριστεί η κρέμα ή οποία έχει αρκετά λιπαρά με το νερό καρύδας. Ανοίγουμε την κονσέρβα και με ένα κουτάλι παίρνουμε μόνο τη παγωμένη κρέμα χωρίς το υγρό. Χτυπάμε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μαζί με την άχνη ζάχαρη και τη κανέλα μέχρι να αφρατέψει.


Βήμα 3

 Γαρνίρουμε με τη σαντιγί καρύδας, έξτρα μπανάνες και κανέλα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top