Νηστίσιμα noodles ρυζιού με γαρίδες και γλυκόξινη σάλτσα

Δείτε ολόκληρη τη διαδικασία από τον Λάμπρο Βακιάρο

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ξεκινήσει να νηστεύουν, γι’ αυτό λοιπόν και ο Λάμπρος Βακιάρος τους έδωσε μία λαχταριστή συνταγή για noodles ρυζιού με γαρίδες και γλυκόξινη σάλτσα.

Γρήγορη σούπα με κοτόπουλο, λαχανικά και noodles

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα- βήμα τη διαδικασία.

Υλικά

Για τα noodles

1 συσκευασία noodles ρυζιού
15-20 γαρίδες
3 κ.σ. ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1/2 μεσαίο κρεμμύδι
1 μικρό καρότο
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπέρια
1 μεσαίο κολοκυθάκι
4-5 λευκά μανιτάρια
φρέσκο κρεμμύδι
1/3 φλ. κάσιους
1 κ.σ. σησαμέλαιο (προαιρετικά)

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

1 φλ. σόγια
1/2 φλ. μέλι + 2κ.σ. μέλι
1,5 κ.σ. ginger τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3/4 φλ. χυμό πορτοκάλι + 1 κ.σ. ξύσμα

Εκτέλεση

Βήμα 1 

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και τις αντιστάσεις.

Βήμα 2

Για την σάλτσα σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά δίνουμε μία βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για περίπου 7΄-8΄ μέχρι να δούμε ότι σάλτσα μας αρχίζει να δένει ελαφρώς.

Βήμα 3

 Παράλληλα κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτό μακρόστενο σχήμα (julienne) και τα μανιτάρια σε φέτες.

Βήμα 4

Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα νουντλς στο χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Αν τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως τα σουρώνουμε για το βήμα 4, αν όχι θα κρυώνουμε και λαδώνουμε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν.

Βήμα 5

 Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι wok η μία φαρδιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε καλά τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και τις αφαιρούμε προσωρινά από το τηγάνι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και ξεκινάμε ανακατεύοντας συνεχώς με μία κουτάλα το σοτάρισμα.

*είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα την θερμοκρασία έτσι ώστε τα λαχανικά να μην βγάλουν υγρά.

Βήμα 6

Σοτάρουμε για 1.5 - 2’ και στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για άλλα 2’. Επαναφέρουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε και τα βρασμένα noodles.

*για καλύτερο αποτέλεσμα και ευκολία μπορούμε να κόψουμε τα noodles σε 3 μέρη αφότου τα βράσουμε. Αυτό θα μας βοηθήσει τα υλικά μας να είναι ομοιόμορφα μοιρασμένα.

Βήμα 7

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και στη συνέχεια περιχύνουμε όλη την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα κάσιους σπασμένα και το σησαμέλαιο.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top