MasterChef 5: Sashimi και Nigiri σούσι στο αποψινό πιάτο αντιγραφής

Ένα δυνατό πιάτο από τον ειδικό του σούσι Αντώνη Δρακουλαράκο

Sashimi και Nigiri σούσι είναι το αποψινό πιάτο αντιγραφής στη δοκιμασία αποχώρησης του Παύλου, της Λίας, της Ανούς και την Κωνσταντίνας.

σεφ Αντώνης Δρακουλαράκος ΣΟΎΣΙ MASTERCHEF

 Sashimi και Nigiri platter από τον σεφ Αντώνη Δρακουλαράκο

Οι τέσσερις παίκτες «σάσισταν» μόλις αντίκρυσαν το πιάτο αυτό, καθώς πρόκειται για ένα πολύ δυνατό και ιδιαίτερο πιάτο από τον ειδικό του σούσι, Αντώνη Δρακουλαράκο.

σεφ Αντώνης Δρακουλαράκος

Ο σεφ Αντώνης Δρακουλαράκος

Τη συνταγή αλλά και τη διαδικασία βήμα – βήμα σας παραθέτουμε παρακάτω σε περίπτωση που θελήσετε να δοκιμάσετε τις δικές σας μαγειρικές ικανότητες στο σούσι!

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή για Sashimi και Nigiri από τον σεφ Αντώνη Δρακουλαράκο:

Ρύζι για σούσι

  • 500 γρ. ρύζι
  • 500 γρ. νερό

Μίγμα ξυδιού

  • 80 γρ. ξύδι ρυζιού
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα σουρωτήρι, ξεπλένουμε το ρύζι (5 φορές) μέχρι το σώμα να μείνει διάφανο.
  • Το βάζουμε στον βραστήρα με το νερό και πατάμε το κουμπί βρασίματος.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα ξυδιού.
  • Μετά από μία ώρα, βγάζουμε το ρύζι, ρίχνουμε το μείγμα ξυδιού και ανακατεύουμε με προσοχή.

Ομελέτα

  • 3 αυγά (σύνολο 160 γρ.)
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. νερό
  • 5 γρ. katsuobushi
  • Φύλλο νόρι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το κατσουομπούσι, με το ζεστό νερό (50 γρ.) και σουρώνουμε μετά από ένα λεπτό μέσα στο μείγμα.
  • Χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια ίση ποσότητα από το μείγμα αυγού.
  • Ρίχνουμε το πρώτο μέρος, κόβουμε το φύλλο νόρι, όσο το τηγανάκι μας.
  • Τοποθετούμε το φύλλο πάνω στην ομελέτα και διπλώνουμε 3 φορές.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές.

Κολιός

Υλικά

  • Γουασάμπι
  • Τσάιβ
  • Τζίντζερ

Εκτέλεση

  • Φιλετάρουμε το ψάρι.
  • Αφαιρούμε τα κόκκαλα, αλατίζουμε και αφήνουμε στο αλάτι για 10΄.
  • Ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μείγμα 3/1, νερό/ξύδι για μισή ώρα.
  • Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη πέτσα.
  • Χαράζουμε με το μαχαίρι, βάζουμε στην εσωτερική πλευρά του φιλέτου γουασάμπι, τσάιβ και τζίντζερ, αρκετό ρύζι και δίνουμε σχήμα κύλινδρου με το μπαμπού ματ. 

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο: 

Δείτε και άλλες συνταγές του MasterChef 5

Διαβάστε όλα τα νέα για το MasterChef 5

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top