Λαχταριστή μακαρονάδα φούρνου με σάλτσα ντομάτας και φέτα

O Λάμπρος Βακιάρος έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Για τους λάτρεις της μακαρονάδας προνόησε ο Λάμπρος Βακιάρος και έτσι το πρωί της Τρίτης ετοίμασε λαχταριστή μακαρονάδα φούρνου με σάλτσα ντομάτας και φέτα.

Ξεχάστε την κλασική μακαρονάδα: Xειροποίητα μακαρόνια με πέστο βασιλικού

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
2 -3 κ.σ. κουκουνάρι
1/3 φλ. μοσχάτο κρασί
700 γρ. σάλτσα ντομάτας
400 γρ. φέτα
1/3 φλ. λάδι
1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
αλάτι / πιπέρι

Συνταγή MasterClass: Spaghetti al pomodoro basilico

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις.

Βήμα 2

 Προθερμαίνουμε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και καβουρδίζουμε για 1’. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κουκουνάρι και καβουρδίζουμε μέχρι πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση μεταφέρουμε την σάλτσα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.

Βήμα 3

 Κόβουμε την φέτα σε τρία μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε κατά μήκος πάνω από την σάλτσα. Ραντίζούμε τη φέτα με ελαιόλαδο, προσθέτουμε πιπέρι και τοποθετούμε την κάθε σκελίδα σκόρδο πάνω από αυτή. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 35’-40’.

Βήμα 4

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο βραστό και αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά περίπου 1 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασία.

Βήμα 5

 Μόλις η φέτα με τις ντομάτες έχουν ψηθεί, αφαιρούμε το σκεύος από το φούρνο κρατάμε την σκελίδες σκόρδου στην άκρη και με ένα press πουρέ η πιρούνι λιώνουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Αδειάζουμε στο σκεύος τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Βήμα 6

 Στο μούλτι προσθέτουμε το βασιλικό το ελαιόλαδο και την σκελίδες σκόρδο (μια ή και όλες ανάλογα με την ένταση του σκόρδου που θέλουμε) και πολτοποιούμε σε ένα πράσινο λάδι. Περιχύνουμε το λάδι βασιλικού στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Βήμα 7

Σερβίρουμε.

Δείτε όλη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top