Φτιάξε την πιο νόστιμη Spaghetti al pomodoro basilico

Ακολουθήστε βήμα βήμα όσα έδειξε ο Πάνος Ιωαννίδης

Μια κλασική ιταλική συνταγή για πεντανόστιμα σπαγγέτι έδειξε ο Πάνος Ιωαννίδης σε ένα ακόμα masterclass του MasterChef 5. Οι 14 διαγωνιζόμενοι και μαζί και το τηλεοπτικό κοινό, είδαν τον τρόπο που γίνεται το σωστό spaghetti al pomodoro basilico.

MasterClass: Καφεόδεντρο Ταρτάρ Μόσχου με περγαμόντο και νότες καφέ

Πάνος Ιωαννίδης

MasterClass: Δελεαστικό coffee tart του pastry chef Μπάμπη Ζηντίλη

Υλικά

Ένα πακέτο ζυμαρικά No7

Για τη σάλτσα

Υλικά 

550 γραμμάρια ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
Μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι 
Ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
70 γραμμάρια ελαιόλαδο

Για το αρωματικό λάδι

Υλικά

250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
3 κλωνάρια βασιλικό με τα φύλλα
3 σκόρδα με τη φλούδα χοντροσπασμένα
3 χοντροκομμένα ενσαλότ 

Εκτέλεση

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για δέκα λεπτά όλα τα υλικά για το αρωματικό λάδι. Σουρώνουμε και κρατάμε το λάδι. 

MasterClass: Flexi choco γκανάζ με sponge cake bourbon βανίλια

Εκτέλεση για τη σάλτσα

Ψήνουμε τα ντοματίνια στους 200 βαθμούς στον φούρνο για 15-20 λεπτά, με αντίσταση (πάνω-κάτω) κι αέρα μέχρι να καραμελώσουν. Κρατάμε μερικά ντοματίνια για το ντεκόρ μας στη συνέχεια. 

Μόλις ψηθούν τα ενσωματώνουμε με το αρωματικό λάδι με τη βοήθεια ενός μπίμερ μέχρι να γίνει κρέμα. 

Βράζουμε τα ζυμαρικά με τους χρόνους που μας δίνει η συσκευασία μείον ένα λεπτό.

Δείτε ολόκληρη τη MasterClass συνταγή για spaghetti al pomodoro basilico στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε και άλλες συνταγές των φετινών MasterClass

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top