Flexi choco γκανάζ με sponge cake bourbon βανίλια

Από τα χέρια του καταξιωμένου σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Μία απαιτητική και παράλληλα δημιουργική εβδομάδα στο MasterChef 5 έφτασε στο τέλος της. Οι 16 διαγωνιζόμενοι απαλλαγμένοι από το άγχος φτάνουν στην κουζίνα του διαγωνισμού για ένα ακόμα MasterClass.

Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Λεωνίδας Κουτσόπουλος

Εκεί βρίσκεται ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο οποίος τους ανακοίνωσε πως θα τους ετοιμάσει ένα γλυκό με βοηθό την Κωνσταντίνα.

Ο καταξιωμένος σεφ έδειξε βήμα – βήμα τη συνταγή για ένα απολαυστικό «Flexi choco γκανάζ με sponge cake bourbon βανίλια, βραχάκια σοκαλάτας  και ελβετική μαρέγκα».


Flexi choco γκανάζ
Υλικά

280 γραμμάρια σοκολάτα
600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια γλυκόζη
90 γραμμάρια μέλι
3 γραμμάρια αγάρ
12 γραμμάρια ζελατίνη
Κάρδαμο
Πιπέρι σετσουάν

Εκτέλεση
Βάζουμε ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το κάρδαμο και το πιπέρι σετσουάν στην κατσαρόλα να βράζει με τη γλυκόζη και το μέλι. Μόλις μαλακώσει η ζελατίνη την ρίχνουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Μόλις η κρέμα γάλακτος φτάσει στους 80 βαθμούς ρίχνουμε το αγάρ ανακατεύουμε καλά. Σε μια κανάτα με δοσομετρητή βάζουμε τις σοκολάτες και ρίχνουμε μέσα το ζεστό μείγμα, αφού το σουρώνουμε. Το χτυπάμε με μπίμερ για να ομογενοποιηθεί. Το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, αφού το έχουμε βουτυρώσει και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Sponge cake bourbon βανίλια
Υλικά:

110 γραμμάρια γάλα
4 αυγά

Μισό κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας burbon
30 γραμμάρια αλεύρι         
20 γραμμάρια κακάο
80 γραμμάρια ζάχαρη    
110 γραμμάρια γάλα        
10 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κανάτα δοσομετρητή και τα ανακατεύουμε με το μπίμερ. Πρώτα σουρώνουμε και μετά τα αδειάζουμε σε σιφόν. Γεμίζουμε χάρτινα ποτηράκια. Κάνουμε τρυπούλες στον πάτο και τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για ένα λεπτό.

Βραχάκι λευκής σοκολάτας yuzu
Υλικά

250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα yuzu
10 γραμμάρια ηλιέλαιο
50 γραμμάρια βούτυρο κακάο

Εκτέλεση
Τα βάζουμε σε ένα μπεν μαρί μέχρι να λιώσουν το μεταφέρουμε σε σιφόν και το αδειάζουμε σε ένα γαστρονομάκι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Για διακόσμηση “φυλλαράκια” λευκής σοκολάτας
Υλικά και εκτέλεση
Λίγη λευκή σοκολάτα την οποία και λιώνουμε σε μπεν μαρι.
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σχηματίζουμε φυλλαράκια επάνω στη λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

Καραμελωμένα φουντούκια
Υλικά:

Φουντούκια
Ζάχαρη

Εκτέλεση
Αρχίζουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε silpad.

Ελβετική Μαρέγκα
Υλικά

150 γραμμάρια ασπράδι αυγών
150 γραμμάρια ζάχαρη

Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και τα χτυπάμε μέχρι να φτάσουν στους 80 βαθμούς και να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο μίξερ με το σύρμα και χτυπάμε να γίνει μαρέγκα.

Δείτε ολόκληρη τη MasterClass συνταγή για Flexi choco γκανάζ με sponge cake bourbon βανίλια στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5
Διαβάστε όλα τα θέματα για το MasterChef 5

Δείτε και άλλες συνταγές των φετινών MasterClass

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top