Φτιάξε cheesecake καρότου, σοκολατένιο και με σταφύλι

Τρεις συνταγές που θα σε γοητεύσουν

Στους περισσότερους αν όχι σε όλους αρέσουν τα cheesecake. Γι’ αυτό λοιπόν και οι σεφ της εκπομπής "Στη Φωλιά των Κου Κου" Λάμπρος Βακιάρος και Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξαν 3 τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.

Κρεμ μπρουλέ με λευκή σοκολάτα και τζίντζερ
 


Cheesecake καρότου από τον Λάμπρο Βακιάρο

Yλικά

Για το carrot cake
3/4 φλ.ζάχαρη καστανή
1/4 φλ. ζάχαρη λευκή
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ. μπεικιν
1 κ.γ. σοδα
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρίφαλο σκόνη
100 γρ. καρύδια (τριμμένα)
100 γρ. σταφίδα ξανθιά
1 φλ.ηλιέλαιο
4 μεσαία αυγά
200 γρ. καρότα τριμμένο
Για τη τυρένια κρέμα
½ φλ. κρέμα 35% + 1 κ.ς. ξύδι
500 γρ. τυρί κρέμα
3/4 φλ. ζάχαρη λευκή
2 αυγά
1 ½ κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εσάνς βανίλια ή 2 βανιλίνες

Εκτέλεση

Για το carrot cake

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με το ηλιέλαιο και τα αυγά και μόλις τα ενσωματώσουμε στο μείγμα προσθέτουμε και το καρότο.

Για τη τυρένια κρέμα

Βήμα 1

Προσθέτουμε το ξίδι μέσα στη κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε ελαφρά και την αφήνουμε να ‘κόψει’. Σε ένα μπολ με μίξερ χειρός χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για περίπου 2–3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τη τύπου sour cream (κρέμα γάλακτος με ξίδι) και ανακατέυουμε καλά.

Για τη σύνθεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 2

Σεμιζάρουμε (βουτυρώνουμε/αλευρώνουμε μία στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 24-26 εκ. και στη συνέχεια περιχύνουμε το μισό μείγμα του carrot cake όπου και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Βήμα 3

Περιχύνουμε περίπου τη μισή τυρένιακρέμα πάνω από το κέικ και συνεχίζουμε αδειάζοντας την υπόλοιπη ποσότητα του κέικ πάνω από τη κρέμα. Τέλος περιχύνουμε και την υπόλοιπη κρέμα σαν τελευταία στρώση πάνω από το κέικ.

Βήμα 4

Ψήνουμε για 60’ και στη συνέχεια, σταματάμε τη λειτουργία του φούρνου ανοίξουμε ελαφρώς τη πόρτα και αφήνουμε να κρυώσει μέσα σε αυτόν. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.

Βήμα 5

 Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.

Σοκαλατένιο cheesecake από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Υλικά
300 γρ. μπισκότα, 
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
450 γρ. κουβερτούρα, πολύ ψιλοκομμένη
750 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. Garni με γεύση βανίλιας
400 ml. κρύο γάλα 3,5%
σιρόπι σοκολάτας
διάφορα berries και φράουλες

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκατοστών και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μπισκότα μέσα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως. Παράλληλα βάζουμε τα 100 γρ. σοκολάτας να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Αδειάζουμε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε το μείγμα μας να αρχίζει να φαίνεται σαν μία πάστα ενωμένη.
Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και με τα χέρια μας πιέζουμε, ώστε να απλώσουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε για 30-45 λεπτά να παγώσει.
Κατόπιν, βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα μπολ και τη λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό είτε στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει, ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι και αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα.
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά.
Παίρνουμε τη σοκολάτα που έχει κρυώσει ελαφρώς και τη ρίχνουμε μέσα. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα από το κρέμα τυρί και της σοκολάτας κουβερτούρας .
Με ένα κουτάλι λειαίνουμε την επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά ή μέχρι να παγώσει τελείως στο ψυγείο.

Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και επιστρέφουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 15 λεπτά ή στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά!
Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το ξεφορμάρουμε, ετοιμάζουμε το garni με γεύση βανίλιας και γαρνίρουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια με σιρόπι σοκολάτας από πάνω και τα φρούτα.


Cheesecake με σταφύλι 

Υλικά
150 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
80 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
450 γρ. φυτική κρέμα 20% λιπαρά
300 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
5 μικρά φύλλα ζελατίνης
1 κιλό σταφύλια πράσινα χωρίς κουκούτσι
60 γρ. ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Για το τζελ σταφυλιού

•    Σε ένα μικρό μπολ με νερό και παγάκια μουλιάζουμε τις ζελατίνες.
•    Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι προσθέτουμε περίπου 350-400 γρ. σταφύλια και τα πολτοποιούμε σε χυμό. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε πολύ καλά σε ένα ψηλό σουρωτήρι έτσι ώστε να κρατήσουμε μόνο το χυμό, τον οποίο προσθέτουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη.
•    Δίνουμε μια βράση χαμηλώνουμε  τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 4΄-5΄. Αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης που τα έχουμε στύψει καλά και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Στο μείγμα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30’-40’.

Για την κρέμα και τη σύνθεση

•    Προσθέτουμε τα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.Στρώνουμε σε μία φόρμα ή ένα τσέρκι 26 -28 εκ. (αποσπώμενο) ένα χαρτί ψησίματος, βάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα και στη συνέχεια το πατάμε απαλά με το κάτω μέρος ενός χοντρού ποτηριού.
•    Σε κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και με το σύρμα χτυπάμε όλα τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα έως ότου αρχίσουν να σφίγγουν.
•    Τα υλικά θα πρέπει να είναι πολύ παγωμένα.
•    Σε αυτή τη συνταγή λειτουργεί μόνο η φυτική κρέμα.
•    Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω από το μπισκότο και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
•    Τοποθετούμε τα σταφύλια περιμετρικά, όρθια με το σημείο του κοτσανιού προς το μέρος της κρέμας μέχρι να το γεμίσουμε όλο. Τέλος με ένα κουτάλι προσθέτουμε από πάνω από τα σταφύλια το υγρό τζελ μέχρι να τα υπερκαλύψουμε μισό εκατοστό πάνω από τα σταφύλια.
•    Τοποθετούμε μια μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top