Να μας γλυκάνει λίγο πριν το Σαββατοκύριακο είπε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και ετοίμασε κρεμ μπρουλέ με λευκή σοκολάτα και τζίντζερ.
Υλικά
• 250 γρ. κουβερτούρα λευκή σε μικρά κομμάτια
• 10 κρόκους
• 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
• 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 100-120 γρ. ζάχαρη για την καραμέλα
Εκτέλεση
• Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη, το τζίντζερ και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν φτάσει το μείγμα μας στο σημείο βρασμού.
• Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσεκτικά, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για να αποφύγουμε να ψήσουμε τα αυγά μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ή σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
• Σουρώνουμε σε σινουά για να αποφύγουμε τυχόν κομμάτια από τα αυγά και μοιράζουμε την κρέμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη (ραμεκίν), γεμίζοντάς τα κατά τα 2/3.
• Τοποθετούμε τα πυρίμαχα σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των σκευών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για 45 λεπτά και ύστερα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει η κρέμα πολύ καλά.
Για την καραμέλα
• Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με ζάχαρη να πάει παντού ομοιόμορφα.
• Με φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα. Αν δεν έχουμε καίμε στο γκριλ του φούρνου με τη σχάρα να βρίσκεται πάνω πάνω στο φούρνο.
• Περιμένουμε 2 λεπτά για να σερβίρουμε για να παγώσει η καραμέλα και να γίνει τραγανή κρούστα
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ