Σοκολατένιες σιροπιαστές φωλιές με φύλλο κρούστας

Δείτε τη συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Στη κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε το πρωί της Τρίτης ο Λάμπρος Βακιάρος και μας έφτιαξε «Σοκολατένιες σιροπιαστές φωλιές με φύλλο κρούστας».

Μοσχαρίσιο λουκάνικο με ψητές πατάτες γεμιστές με αυγό

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

1 συσκευασία φύλλο κρούστας 
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 μεγάλη σούβλα

Για το σιρόπι

350 γρ. ζάχαρη
175 γρ. νερό
1 κ.σ. γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλα
4-5 φλούδες λεμόνι + 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Για το γαρνίρισμα σοκολάτας

200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΗΜΑ 01. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

ΒΗΜΑ 02. Σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας, δουλεύοντας με ένα φύλλο κρούστας τη φορά, βάζοντας την μεγάλη επιφάνεια του κάθετα στο πάγκο το βουτυρώνουμε χωρίς να ακουμπάμε το πινέλο στο φύλλο. Τοποθετούμε τη σούβλα στην άκρη του φύλλου και στη συνέχεια χωρίς πολύ δύναμη τυλίγουμε σε ρολό (όχι πολύ σφιχτά) αφήνοντας 2 δάχτυλα φύλλου χωρίς να το τυλίξουμε.

ΒΗΜΑ 03. Πιάνοντας τις 2 άκρες με τα δάχτυλα μας και πιέζοντας προς τα μέσα, ζαρώνουμε το φύλλο, στη συνέχεια το αφαιρούμε από τη σούβλα και το τυλίγουμε σε στρογγυλό σχήμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα φύλλα και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

ΒΗΜΑ 04. Ψήνουμε για 40’-45’ μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

ΒΗΜΑ 05. Περίπου 5’ λεπτά προς το τελείωμα του ψησίματος προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και δίνουμε μια βράση.

ΒΗΜΑ 06. Σιροπιάζουμε τις καυτές φωλιές με το καυτό σιρόπι στο ταψί και αφήνουμε τουλάχιστον για 6-8 ώρες να απορροφήσει το σιρόπι.

ΒΗΜΑ 07. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος λίγο πριν το σημείο βρασμού, αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις φωλιές, πασπαλίζουμε με το φιστίκι και αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Στη Φωλιά των Κου Κου" εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top