Ξεχωριστές συνταγές για πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια

Δες το απόλυτο μυστικό για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια

μπιφτέκια είναι από τα πιο αγαπήμενα φαγητά, όμως λίγοι τα κάνουν αφράτα και ζουμερά! Εμείς σου βρήκαμε συνταγές και σου αποκαλύπτουμε το μυστικό για να τα πετύχεις!

Ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με πιλάφι και σάλτσα

Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες(Συνταγή Μαργαρίτας Νικολαϊδη) 

Υλικά της Συνταγής 

•    500γρ μοσχαρίσιο κιμά
•    250γρ χοιρινό κιμά
•    Μπαγιάτικο ψωμί η ψωμί του τοστ
•    3σκελιδες σκόρδο
•    3 μεγάλα Κρεμμύδια
•    1 ματσάκι Μαϊντανό
•    Θυμάρι
•    Μισό ματσάκι δυόσμο
•    Ρίγανη ξερή
•    2 πιπεριές Φλωρίνης
•    Ελαιόλαδο
•    Αλάτι Πιπέρι
•    Καπνιστή πάπρικα

Για τις πατάτες θα χρειαστείτε

•    1 κιλό baby πατάτες
•    Θυμάρι φρέσκο
•    Αλάτι Πιπέρι
•    Ρίγανη
•    Λεμόνι
•    Σκόρδο
 

Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες

Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες

Δες εδώ πεντανόστιμες συνταγές για μπιφτέκια!

Εκτέλεση της Συνταγής 

1. Σε μια μπασινα βάζουμε τους κιμαδες, τρίμενο κρεμμύδι, ψιλοκομμένη την πιπεριά,σκόρδο, Μαϊντανό, δυόσμο,ψωμί, και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί

2. Πλάθουμε τον κιμά και τους δίνουμε σχήμα στρογγυλό

3. Σε ένα καυτό τηγάνι βάζουμε τα μπιφτέκια μας να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, και στην συνέχεια τελειώνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς

Για τις πατάτες

1. Πλένουμε καλα τις πατάτες μας και τις κάνουμε στα δύο

2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

3. Ψήνουμε για 30 λεπτά με Αλουμινοχαρτο από πάνω, και μετά αφήνουμε ξεσκέπαστες για αλλά 15 λεπτά στους 185 βαθμούς αέρα.!!

Aφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας και Stir Fry κινόα με λαχανικά

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και πατάτες φούρνου

Υλικά για τα μπιφτέκια

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 200 γρ. χοιρινό κιμά
  • 2 μεσαία ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τις πατάτες

  • 3 μεσαίες πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 2 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
  • 100 γρ. ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

  • 6 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια

  • Αρχικά, ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα και μουλιάζουμε τις φέτες του ψωμιού πολύ καλά.
  • Τις πιέζουμε με δύναμη ανάμεσα στα χέρια μας, τις στύβουμε καλά και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίχνουμε στο μπολ, τα κρεμμύδια μαζί το σκόρδο, το μαϊντανό τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι ψιλοκομμένα.
  • Προσθέτουμε τους κιμάδες, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, φοράμε γάντια και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους, μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30’.
  • Κόβουμε το τυρί σε 12 μικρούς κύβους.
  • Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και χωρίζουμε το κιμά σε 12 ίσες μερίδες.
  • Πλάθουμε κάθε μερίδα σε επίπεδο κυκλικό σχήμα με πάχος 1 εκατοστό.
  • Τοποθετούμε από ένα κύβο τυριού, στο κέντρο 

Δείτε το breakfast@star 

Μπιφτέκια γαλοπούλας με ψητά λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

•    1 κιλό κιμά γαλοπούλας
•    250 γρ. ψωμί του τόστ (μουλιασμένο σε γάλα)
•    3 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1 μεσαίο κρεμμύδι 
•    1 μεσαίο καρότο 
•    3-4 κ.σ. μαϊντανό 
•    100 γρ πιπεριά Φλωρίνης
•    1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
•    ξύσμα λεμονιού ή λάιμ
•    1 αυγό
•    200 γρ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα σε κύβους
Για τα ψητά λαχανικά
•    4-5 μεσαία καρότα 
•    250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
•    κόκκινη, κίτρινη, πράσινη πιπεριά
•    5-6 φρέσκα κρεμμύδια
•    3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
•    αλάτι πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
•    500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•    2 πιπεριές Φλωρίνης
•    10 κλωναράκια μαϊντανό
•    ξύσμα λεμονιού ή λάιμ

Εκτέλεση της Συνταγής 

Για τα μπιφτέκια

 

  1.  Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το καρότο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Στο μούλτι ομογενοποιούμε το ψωμί του τοστ (που το έχουμε στύψει) και τη πιπεριά Φλωρίνης. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι με το καρότο και τον μαϊντανό, τη πάπρικα το ξύσμα λεμονιού και το αυγό. Προσθέτουμε περίπου 2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα έτσι ώστε να σφίξει ο κιμάς.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  4. Πλάθουμε το κιμά σε μπιφτέκια των 150 γρ και στη συνέχεια τοποθετούμε στο κέντρο ένα κύβο τυριού. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτηγανό σε υψηλή θερμοκρασία και θωρακίζουμε τα μπιφτέκια, αφού τα έχουμε λαδώσει ελαφρώς κι από τις δύο πλευρές. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.

Για τα ψητά λαχανικά

Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί, ραντίζουμε με το βαλσάμικο ξύδι, ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 περίπου λεπτά.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μούλτι, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιούμε.


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top