Ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με πιλάφι και σάλτσα

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Προσέχετε τη διατροφή σας όμως θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο;

Xοιρινό μπούτι με πατάτες στον φούρνο

Ο Λάμπρος Βακιάρος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έφτιαξε ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας με πιλάφι και σάλτσα. Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Για τα μπιφτέκια γαλοπούλας

•    1 κιλό κιμά γαλοπούλας
•    220 γρ κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    5-10 γρ σκόρδο ψιλοκομμένα
•    160 γρ καρότα τριμμένα
•    75 γρ ελαιόλαδο
•    60 γρ φρυγανιά
•    80 γρ κούπας γάλα
•    100 γρ πιπεριά φλωρίνης από βάζο
•    15 φύλλα δυόσμου
•    15 γρ μαϊντανό
•    αλάτι / πιπέρι

Για τη σάλτσα

•    320 γρ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες (julienne)
•    250 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
•    15 γρ αλεύρι
•    180 γρ ζωμό κοτόπουλου
•    180 γρ κούπας γάλα
•    αλάτι / πιπέρι

Για το πιλάφι στο φόυρνο

•    250 ρύζι μακρύκοκο
•    750 γρ νερό ή ζωμό
•    15 γρ βούτυρο ή ελαιόλαδο
•    2 φύλλα δάφνης
•    αλάτι / πιπέρι

Λαχταριστή ελληνική τάρτα με ψητές πιπεριές φλωρίνης

 Προετοιμασία για τα μπιφτέκια 

  Στο μούλτι προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά , το γάλα, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε σε μία πάστα. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κιμά και στη συνέχεια την πάστα και ομογενοποιούμε καλά. Ιδανικά σε ένα μικρό τηγανάκι παίρνουμε περίπου μισή κουταλιά της σούπας από τον κιμά της γαλοπούλας το ψήνουμε και στη συνέχεια δοκιμάζουμε για να τσεκάρουμε το αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μία έως 24 h.

Για το πιλάφι στον φούρνο.

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
•    Για το πιλάφι σε μία κατσαρόλα η σκεύος που μπαίνεις στο φούρνο προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύουμε ελαφρώς και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε το σκεύος με ένα καπάκι ή αν δεν έχουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο (έτσι ώστε να μην δραπετεύουν οι υδρατμοί) και στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
•     Σερβίρουμε με τα μπιφτέκια και την σάλτσα και απολαμβάνουμε.

Koκκινιστό μοσχαράκι με κοφτό μακαρονάκι και γραβιέρα

Για τα μπιφτέκια, τη σάλτσα και την ολοκλήρωση

1. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι η μια πλατιά κατσαρόλα (πλασωτέ) σε υψηλή θερμοκρασία. Με λίγο ελαιόλαδο λαδώνουμε με τα μπιφτέκια και στη συνέχεια τα θωρακίζουμε στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφαιρουμε προσωρινά.

2. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια, στη συνέχεια προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για 5 – 6 λεπτά μέχρι να μειωθεί όγκος τους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να μη βλέπουμε καθόλου άσπρα μέρη.

3. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε ενδιάμεσα από τα λαχανικά και την σάλτσα τα μπιφτέκια γαλοπούλας. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά ανακατεύοντας σταδιακά  το σκεύος για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει κολλήσει.

(σε περίπτωση που δούμε ότι χρειάζεται έξτρα υγρά προσθέτουμε λίγο ζωμό)

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top