Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και πατάτες φούρνου

Συνταγή για μοσχαρίσια μπιφτέκια

Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και πατάτες έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@star. 

Ξεχωριστές συνταγές για πεντανόστιμα μπιφτέκια

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά για τα μπιφτέκια

· 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
· 200 γρ. χοιρινό κιμά
· 2 μεσαία ξερά κρεμμύδια
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
· 200 γρ. φρέσκο γάλα
· 2 αυγά
· 5 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.γ. ξύδι
· 200 γρ. τυρί φέτα
· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
· 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τις πατάτες

· 3 μεσαίες πατάτες
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
· 2 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
· 100 γρ. ζωμός λαχανικών
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
· 6 φέτες χωριάτικο ψωμί
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια

· Αρχικά, ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα και μουλιάζουμε τις φέτες του ψωμιού πολύ καλά.
· Τις πιέζουμε με δύναμη ανάμεσα στα χέρια μας, τις στύβουμε καλά και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
· Ρίχνουμε στο μπολ, τα κρεμμύδια μαζί το σκόρδο, το μαϊντανό τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι ψιλοκομμένα.
· Προσθέτουμε τους κιμάδες, το αυγό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, φοράμε γάντια και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους, μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
· Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30’.
· Κόβουμε το τυρί σε 12 μικρούς κύβους.
· Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και χωρίζουμε το κιμά σε 12 ίσες μερίδες.
· Πλάθουμε κάθε μερίδα σε επίπεδο κυκλικό σχήμα με πάχος 1 εκατοστό.
· Τοποθετούμε από ένα κύβο τυριού, στο κέντρο 

Δείτε το breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top