Tραγανή φοκάτσια πατάτας με δενδρολίβανο και τοματίνια

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Ένα φαγητό που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες τις μέρες έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Νόστιμη κιμαδόπιτα με βουτυρένιο κανταΐφι και ψητές μελιτζάνες

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές πώς να φτιάξουν φοκάτσια πατάτας με δενδρολίβανο και τοματίνια.

Υγιεινή χορτόπιτα με σπανάκι, σέσκουλα και άγρια χόρτα

Yλικά

•    200 γρ. πατάτα
•    150 γρ νερό (χλιαρό)
•    25 γρ φρέσκια μαγιά
•    500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
•    10 γρ χοντρό αλάτι
•    130 γρ ελαιόλαδο
•    300 γρ τοματίνια με το τσαμπί
•    5 γρ φρέσκο (ψιλοκομμένο) ή ξερό δεντρολίβανο

Διαδικασία 

1. Βράζουμε τη πατάτα με τη φλούδα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά (ανάλογα με το μέγεθος). Μόλις βράσει την αφήνουμε να κρυώσει, την ξεφλουδίζουμε και σε ένα πιάτο την πατάμε με το πιρούνι ώστε να λιώσει πολύ καλά.
2. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν και τα αφήνουμε για 5’.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη λιωμένη πατάτα, το αλάτι, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο το δεντρολίβανο , το νερό με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό ακόμα ώστε να έχουμε μία ζύμη ελαστική και μαλακή, χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες.
4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα ταψί του φούρνου 30Χ40, απλώνουμε/ανοίγουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του πιέζοντας με τα δάχτυλά μας σαν να παίζαμε πιάνο.
5. Πασπαλίζουμε με λίγο δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι. Βυθίζουμε μέσα στη ζύμη σχεδόν ¾ από τα τοματίνια με το κοτσάνι και ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top