Tο γουακαμόλε είναι το ιδανικό ντιπ για να συνοδεύσεις τις τορτίγιες και τις πίτες. Το μυστικό για να πετύχει η συνταγή είναι τα υλικά, αφού τα περισσότερα χρησιμοποιούνται ωμά. Βρες ποιοτικά υλικά, φρέσκα και ώριμα, ώστε να απογειώσεις το γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά
• 2 ώριμα αβοκάντο
• ¼ κουτ.γλ. αλάτι
• 1 κουτ.σούπας χυμός λάιμ
• 2 κουτ.σούπας κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1-2 καυτερές πιπεριές (ψιλοκομμένες)
• 2 κουτ.σούπας κόλιανδρο
• μαύρο πιπέρι
• μισή ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς ζουμί)
Εκτέλεση
• Κόβουμε τα αβοκάντο και κρατάμε τη σάρκα
• Τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι
• Προσθέτουμε αλάτι, χυμό λάιμ, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το πιπέρι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά
• Αναμειγνύουμε καλά (αν θέλεις σε γουδί)
• Σερβίρουμε αμέσως ή αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη
Πηγή: mylife.com.cy, και unique-ermes.com.cy
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.