Πώς θα φτιάξεις το τέλειο γουακαμόλε

Μια εύκολη συνταγή, που θα την ετοιμάσεις άπειρες φορές

γουακαμόλε

Tο γουακαμόλε είναι το ιδανικό ντιπ για να συνοδεύσεις τις τορτίγιες και τις πίτες. Το μυστικό για να πετύχει η συνταγή είναι τα υλικά, αφού τα περισσότερα χρησιμοποιούνται ωμά. Βρες ποιοτικά υλικά, φρέσκα και ώριμα, ώστε να απογειώσεις το γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά
•    2 ώριμα αβοκάντο
•    ¼ κουτ.γλ. αλάτι
•    1 κουτ.σούπας χυμός λάιμ
•    2 κουτ.σούπας κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    1-2 καυτερές πιπεριές (ψιλοκομμένες) 
•    2 κουτ.σούπας κόλιανδρο
•    μαύρο πιπέρι
•    μισή ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς ζουμί)

Εκτέλεση

•    Κόβουμε τα αβοκάντο και κρατάμε τη σάρκα
•    Τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι
•    Προσθέτουμε αλάτι, χυμό λάιμ, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το πιπέρι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά
•    Αναμειγνύουμε καλά (αν θέλεις σε γουδί)
•    Σερβίρουμε αμέσως ή αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη

Πηγή: mylife.com.cy,  και unique-ermes.com.cy

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top