Συνταγή για μελωμένες δίπλες!

Τα πιο "γλυκά" Χριστούγεννα

χριστουγεννιάτικες δίπλες

Αν πίστευες ότι το να φτιάξεις δίπλες είναι δύσκολο έργο, σκέψου ξανά! Εδώ, σου έχουμε μια εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικες δίπλες μέσα στο μέλι από τον pastry chef, Γιώργο Πότση.

 

Υλικά:

5 αυγά μεσαία
βανιλίνη
1 λεμόνι ξύσμα
50γρ ούζο
5γρ αλάτι
210γρ βούτυρο
700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

Σιρόπι:

300γρ νερό
500γρ ζάχαρη
50γρ γλυκόζη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
200γρ μέλι

 

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη ελαστική και κυψελωτή. Αφήνουμε το ζυμάρι 1 ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε σε πάχος 2mm και κόβουμε  στο επιθυμητό σχήμα. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Στραγγίζουμε για 1 λεπτό και σιροπιάζουμε σε χλιαρό σιρόπι. Τις περιχύνουμε με μέλι, καρύδια τριμμένα και κανέλα.

 

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top