Αν πίστευες ότι το να φτιάξεις δίπλες είναι δύσκολο έργο, σκέψου ξανά! Εδώ, σου έχουμε μια εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικες δίπλες μέσα στο μέλι από τον pastry chef, Γιώργο Πότση.
Υλικά:
5 αυγά μεσαία
βανιλίνη
1 λεμόνι ξύσμα
50γρ ούζο
5γρ αλάτι
210γρ βούτυρο
700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Σιρόπι:
300γρ νερό
500γρ ζάχαρη
50γρ γλυκόζη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
200γρ μέλι
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη ελαστική και κυψελωτή. Αφήνουμε το ζυμάρι 1 ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε σε πάχος 2mm και κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Στραγγίζουμε για 1 λεπτό και σιροπιάζουμε σε χλιαρό σιρόπι. Τις περιχύνουμε με μέλι, καρύδια τριμμένα και κανέλα.
Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.