Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 18/11 με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Λόγω του κορωνοϊού και της επετείου του Πολυτεχνείου

Δείτε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star τα δρακόντεια μέτρα που θα ισχύουν ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 4 ατόμων μέχρι τις 18 Νοεμβρίου με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.  με στόχο την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού.

Επέτειος Πολυτεχνείου: Τους αρχηγούς των κομμάτων ενημέρωσε ο Χρυσοχοΐδης

Αν και στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ο συγκεκριμένος λόγος, η απαγόρευση σχετίζεται με το υγειονομικό κίνδυνο που θα συνιστούσαν φέτος συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.            

Στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται συγκεκριμένα: 

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Θα πάμε στο Πολυτεχνείο, χτυπήστε μας!  

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνείο: Συμβολική ολιγομελής πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

Διοικητικό πρόστιμο 5. 000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις  και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντα σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top