ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνείο: Συμβολική ολιγομελής πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Επίθεση σε Χρυσοχοΐδη – Μαξίμου για συνθήκες έντασης στον εορτασμό  

Αλέξης Τσίπρας πορεία Πολυτεχνείο

Με κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο και ολιγομελή συμβολική πορεία στελεχών του στην πρεσβεία των ΗΠΑ αποφάσισε να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. 

Συνέχεια από ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή στην κόντρα με την Κεραμέως

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής κυβέρνησης εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικά στον Υπουργός Προστασίας του  Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για δημιουργία συνθηκών έντασης στον φετινό εορτασμό.

 Χρυσοχοΐδης στο Star: Έκκληση στους νέους να σταματήσουν τις συναθροίσεις    

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του: 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ την στιγμή που οδηγεί σε αδιέξοδο την κοινωνία τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό σκέλος της πανδημίας, προσπαθεί μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου να δημιουργήσει συνθήκες έντασης. Ειδικά ο κ. Χρυσοχοϊδης που έχει καταφέρει να χάσει μέσα από τα χέρια τέσσερα στελέχη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ποντάρει στην ένταση ως σωσίβιο για την πολιτική του αποτυχία.

Η εξέγερση της νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973 αποτελεί και σήμερα ένα σημαντικό μάθημα δημοκρατίας. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε των αγώνα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι και σήμερα να παλεύουμε για μια κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει ότι κοινωνικοί φορείς και κόμματα οφείλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές υγειονομικές συνθήκες της πανδημίας, με ευθύνη απέναντι στην προστασία της δημόσιας Υγείας και της ζωής. 

Ως εκ τούτου, παράλληλα με την κατάθεση στεφάνου στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, θα καταθέσει στεφάνι στον μαρτυρικό χώρο του ΕΑΤ – ΕΣΑ και από εκεί θα κατευθυνθεί συμβολικά στην πρεσβεία των ΗΠΑ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top