Χρυσοχοΐδης στο Star: Έκκληση στους νέους να σταματήσουν τις συναθροίσεις  

Κατηγορηματικός για τις 17 Νοεμβρίου: Η πορεία δε θα γίνει  

«Κάνω έκκληση να σταματήσει πια αυτή η συνάθροιση σε δρόμους, σε πλατείες, σε σπίτια αλλά ταυτόχρονα και προειδοποίηση. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, θα έχουμε και εισαγγελείς μαζί, ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια φαινόμενα»  τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Αφορμή οι συναθροίσεις σε πλατείες που συνεχίζονται, όπωε διαπιστώθηκε και χθες το βράδυ.    

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι για την τήρηση  των μέτρων θα είναι σαρωτικοί από την ΕΛΑΣ, ενώ επισήμανε ότι η Αστυνομία ασκεί και κοινωνικό έργο αυτό το διάστημα, φροντίζοντας υπερήλικες και παρεμβαίνοντας σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί οι έλεγχοι στις μετακινήσεις-300 ευρώ το πρόστιμο  

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΟΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ   

Όσον αφορά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη από διαδηλωτές κατά των μέτρων, ο Υπουργός επισήμανε: «Ο σύμμαχος του ιού είναι η συνάθροιση. Προς τι λοιπόν αυτή η συμπεριφορά;  Ορισμένοι αντιλαμβάνονται τη συμπεριφορά τους σαν να  πρέπει να πηγαίνουν κόντρα στις αποφάσεις της Πολιτείας. Εμείς έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε το 99% των πολιτών και δε θα κάνουμε πίσω». 

Θεσσαλονίκη: Χημικά και συγκρούσεις σε συγκέντρωση κατά του lockdown

Για, την κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας,  εξέφρασε τη θλίψη του και αναρωτήθηκε: 

«Κοιτάξτε τι γίνεται και στην Ευρώπη.  Και εκεί λάθη έχουν κάνει;». 

«Αυτή η κριτική είναι στείρα,  είναι και άγονη και δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αυτήν την τακτική» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα.  

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: «Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΕ ΘΑ  ΓΙΝΕΙ»  

Για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν κατηγορηματικός: 

«Ο εορτασμός θα γίνει. Αυτό που δε θα γίνει είναι η πορεία. Γιατί είναι σαν να ρίξουμε βενζίνη στη φωτιά του κορωνοϊού».  

Όπως πρόσθεσε είναι πιθανό να γίνουν άλλες εκδηλώσεις,  με κατάθεση στεφάνων από τα κόμματα, αν και διευκρίνισε ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις της κυβέρνησης. «Μέχρι εκεί όμως, πορεία δεν πρόκειται να γίνει.  Γιατί αν γίνει πορεία θα είναι ανεύθυνη η κυβέρνηση».

Κατέληξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το ίδιο ζήτημα: «Δεν γιορτάσαμε 25/3, δεν γιορτάσαμε Πάσχα, δεν γιορτάσαμε 28/10,  δε θα γιορτάσουμε και το Πολυτεχνείο».           

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ LOCKDOWN   

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν προσδιόρισε τον ακριβή αριθμό μείωσης των κρουσμάτων προκειμένου να σταματήσει η  επιβολή του lockdown, αλλά τόνισε ότι το ζήτημα είναι να μην υπάρχει πολλαπλασιασμός τους. 

Κορωνοϊός: 2.448 νέα κρούσματα - 493 στην Αττική και 683 στη Θεσσαλονίκη

Για τους λόγους του πολλαπλασιασμού απάντησε ότι δεν υπάρχει σαφής εξήγηση και ότι αυτό έγινε στη χώρα μας χωρίς προειδοποίηση και μέσα σε μερικές ημέρες.  

Χρυσοχοΐδης: «Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους»

Όπως άφησε να εννοηθεί ο Υπουργός, το lockdown δε θα συνεχισθεί σε αυτήν περίπτωση και θα ανοίξουν εκ νέου τα καταστήματα και οι υπόλοιπες δραστηριότητες που σταμάτησαν.

«Εάν εφαρμόσουμε με πίστη και με αφοσίωση τα μέτρα τα  πράγματα θα πάνε καλά. Αξίζει τον κόπο και την θυσία να τηρήσουμε τα μέτρα,  ώστε σε τρεις εβδομάδες να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» τόνισε ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.   

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top