Χρυσοχοΐδης: «Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους»

Τι είπε στην ενημέρωση με τον Χαρδαλιά για τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ

«Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις δηλώσεις του σχετικά με τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. 

Χαρδαλιάς: Τα 6 οριζόντια μέτρα που ισχύουν από την Τρίτη σε όλη τη χώρα

«Όποιος διασκεδάζει, πίνει και τρώει χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους. Όποιος μαγαζάτορας σκέφτεται την είσπραξη της τελευταίας ημέρας και παρανομεί, σκάβει τάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι και ταυτόχρονα αποφασισμένοι να μην αφήσουμε εκδήλωση τέτοιων περιστατικών και τέτοιων συμπεριφορών» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως είπε, χθες, Παρασκευή, η αστυνομία έκανε 48.000 ελέγχους για μάσκα και αποστάσεις, κατά τους οποίους βεβαίωσε περίπου 1.900 παραβάσεις. Επίσης, έκανε ελέγχους σε 3.600 μαγαζιά και διαπίστωσε 254 παραβάσεις. «Οι έλεγχοι του Σαββατοκύριακου θα είναι περαιτέρω σαρωτικοί και εντατικοί» είπε ο υπουργός.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως η αστυνομία είναι και θα είναι στον δρόμο, από τον αρχηγό της μέχρι τον τελευταίο απλό αστυφύλακα, ενώ έκανε έκκληση να μην πάρουν οι πολίτες με ελαφριά συνείδηση την κατάσταση. «Δηλαδή να βγούμε μια τελευταία φορά πριν μας κλείσουν» είπε.

«Θα είμαστε παντού από τη Δευτέρα και μέχρι τη Δευτέρα που πρόκειται να ισχύσουν τα παλιά μέτρα, και από την Τρίτη που θα εφαρμοστούν τα καινούρια μέτρα» τόνισε. Όπως συμπλήρωσε, «συμπεριφορές να φεύγουμε από νομό σε νομό και να πηγαίνουμε σε κάποιον άλλον που δεν είναι σε συναγερμό, όπου τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, δε θα γίνουν ανεκτές, για τον απλούστατο λόγο ότι οι έλεγχοι και σε αυτές τις περιοχές θα είναι σαρωτικοί. Γιατί, διαφορετικά, η Ελλάδα θα κλείσει ολόκληρη. Περιμένουμε από τους πολίτες ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Το κοινό συμφέρον είναι η συμμόρφωση. Η ανυπακοή είναι σε αυτή την περίπτωση ανεύθυνη και παράνομη πράξη» ανέφερε.

«Η λυδία λίθος της αλληλεγγύης σήμερα είναι να φοράς μάσκα. Είναι να τηρείς τα μέτρα. Γιατί αυτός είναι ο κοινός αγώνας της επιβίωσης. Ανθρωπιά σήμερα είναι το τηλέφωνο του πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο χθες. Η ανθρώπινη ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και η συμπόνοια ξεπερνά τα σύνορα» συνέχισε ο υπουργός και κατέληξε:

«Τον κορωνοϊό, όπως είπε και ο κ. Χαρδαλιάς, θα τον νικήσουμε με το εμβόλιο. Μέχρι τότε θα τον δαμάσουμε με τη συμπεριφορά που θα οδηγείται από αυτή τη συναίσθηση της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top