Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Θα πάμε στο Πολυτεχνείο, χτυπήστε μας!  

Τι είπε ο πρωθυπουργός για την επέτειο της εξέγερσης

Η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 θα τιμήσει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ακόμη κι αν υπάρξει απαγόρευση,  είπε στη Βουλή ο επικεφαλής του Γιάνης Βαρουφάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.    

Χρυσοχοΐδης στο Star: Έκκληση στους νέους να σταματήσουν τις συναθροίσεις  

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε: «Μας κάλεσε ο πρωθυπουργός να βρεθούμε σε κατάθεση στεφάνου. Εμείς θα πάμε εννέα  άτομα, με αποστάσεις, με μάσκες. Και ζητάμε από τα μέλη μας να μην έρθουν. Εννέα  άτομα συμβολικά. Εσείς τι είπατε: Το κράτος είμαι εγώ και θα δώσω εντολή να σας χτυπήσουν. Αυτός είναι ο καφκικός παραλογισμός. Αυτή είναι η ευγένειά σας. Χτυπήστε μας! Ε,  λοιπόν είστε εκπρόσωπος της ακροδεξιάς και μιας παρασιτικής ολιγαρχίας.  Αποκαλύπτεστε».  

Ο ίδιος πρόσθεσε, αναφερόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό: «Εν μέσω πανδημίας επιλέγετε την πόλωση. Κατά τα άλλα δεν ανεβάζετε τους τόνους. Δυστυχώς,  δεν ζητάτε τη στήριξη των κομμάτων,  αλλά την υποταγή μας. Αυτό δε γίνεται. Είναι κρίμα αλλά δε θα σας στηρίξουμε. Αφήνετε το ΕΣΥ στο έλεος της τύχης και τους αδύναμους στα αρπακτικά».

ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνείο: Συμβολική ολιγομελής πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Νωρίτερα ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, τόνισε:

«Αντιπαρέρχομαι τις σαχλαμάρες του κ. Βαρουφάκη ότι είναι ταυτισμένο στο ακροδεξιό μας DNA. Και στο Πολυτεχνείο υπήρχαν πολίτες όλων των πολιτικών παρατάξεων. Απλά κάποιοι έχτισαν καριέρες, και κάποιοι άλλοι με σεμνότητα κράτησαν την αντίσταση την οποία έκαναν για τον εαυτό τους και δεν έχτισαν καριέρα πάνω στο Πολυτεχνείο, να το θυμούνται όποτε τους βολεύει. Να τελειώνουμε με αυτά τα ιδεολογικά άβατα σε αυτή την αίθουσα. Τα είπα για την Αντίσταση, θα τα ακούσετε για το Πολυτεχνείο».

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε, όπως είπε, σε όσα είχε θίξει περί «υπεύθυνης υπακοής» ο κ. Βαρουφάκης, αλλά και στον κ, Κουτσούμπα. Απευθυνόμενος στον κ. Βαρουφάκη τόνισε: «Δεν είστε ο Μαχάτμα Γκάντι που μίλησε γι' αυτά. Υπάρχει πράγματι αυτή η έννοια μόνο που χρησιμοποιήθηκε σε άλλες εποχές, και σε αντίσταση σε καθεστώτα ανελεύθερα μη δημοκρατικά». Όπως είπε στόχος του ήταν να ενημερώσει τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Βαρουφάκη ότι δεν εξαιρούνται από τη συνολική εφαρμογή των νόμων. «Ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη ισχύει και για το ΚΚΕ και για τον κ. Βαρουφάκη» κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top