Άστατος θα είναι σήμερα, Πέμπτη, ο καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα κεντρικά, τα νότια ηπειρωτικά και από το απόγευμα στη δυτική Κρήτη και την Εύβοια. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Εύβοιας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα που θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. Στα βόρεια θα φτάσει τους 9 με 11 βαθμούς, στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο τους 13 με 15 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη δυτική Μακεδονία με πιθανότητα ασθενών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 03) έως 11 και στη δυτική Μακεδονία έως 06 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές στο νότιο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 με 13 βαθμούς Κελσίου
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Κρήτη. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην Κρήτη 15 βαθμούς.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 και στα νότια έως 14 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 με 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Καιρός: Κόντρα μετεωρολόγων για την Τσικνοπέμπτη
Ωστόσο, όσον αφορά στον καιρό της Τσικνοπέμπτης, οι πρώτες εκτιμήσεις έφεραν διαφωνία ανάμεσα στους μετεωρολόγους.
Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε μια ανάρτηση «το παγκόσμιο μοντέλο μας "ΗΡΑΚΛΗΣ" εδώ και αρκετές ημέρες μας μεταφέρει αρκετά έντονα ένα ιδιαίτερα ψυχρό σενάριο για τη χώρα μας τη νέα εβδομάδα». Στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος αναρωτιέται αν θα ζήσουμε Τσικνοπέμπτη όπως το 2004 που ένα ισχυρό κύμα ψύχους και χιονιά, σάρωσε περιοχές της χώρας.
«Ήταν Τσικνοπέμπτη του 2004 και συγκεκριμένα 12 Φεβρουαρίου του 2004, όταν ένα ισχυρό κύμα ψύχους και χιονιά, σάρωσε περιοχές της χώρας μας και από τα βόρεια. Έντονα επηρεάστηκε τότε και ο νομός Αττικής.
Λέτε 21 χρόνια μετά να ζήσουμε κάτι ανάλογο?
Το παγκόσμιο μοντέλο μας "ΗΡΑΚΛΗΣ" εδώ και αρκετές ημέρες μας μεταφέρει αρκετά έντονα ένα ιδιαίτερα ψυχρό σενάριο για τη χώρα μας τη νέα εβδομάδα. Η τάση αυτή διατηρείται και στα πρωινά στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο και μάλιστα το μεταφέρει κοντά στην Τσικνοπέμπτη. Παρακολουθούμε στενά αυτή την τάση και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες με πιο φρέσκα και περισσότερο σταθερά δεδομένα.
Προς το παρόν το κρατάμε σαν τάση!», γράφει στην ανάρτησή του.
Κολυδάς: «Η Τσικνοπέμπτη και η "πρόγνωση" της τσίκνας!»
Μετά από την πρώτη εκτίμηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την Τσικνοπέμπη, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έκανε μια ανάρτηση στο Χ τονίζοντας πως είναι αρκετά νωρίς για να γίνει τέτοια πρόβλεψη.
🥩🍖Η ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ Η "ΠΡΟΓΝΩΣΗ" ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΑΣ !
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) February 12, 2025
Άντε και του χρόνου, όταν έρθει στις 20 του μηνός με το καλό . Εμείς πρόγνωση καιρού από τώρα δεν κάνουμε για τότε και ούτε τάζουμε χιονιάδες. Βλέπετε, μας εμποδίζει η τσίκνα της ημέρας να "δούμε" τόσο μακριά !
Το μόνο που… pic.twitter.com/pmREXd26Ti
«Η Τσικνοπέμπτη και η "πρόγνωση' της τσίκνας!», γράφει στην λεζάντα της ανάρτησής του, απαντώντας εμμέσως και με χιούμορ στην εκτίμηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη.
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
«Άντε και του χρόνου, όταν έρθει στις 20 του μηνός με το καλό . Εμείς πρόγνωση καιρού από τώρα δεν κάνουμε για τότε και ούτε τάζουμε χιονιάδες. Βλέπετε, μας εμποδίζει η τσίκνα της ημέρας να "δούμε" τόσο μακριά! Το μόνο που μπορούμε να προβλέψουμε με σιγουριά, είναι τα υψηλά επίπεδα της ...Χοληστερίνης».
Τσατραφύλλιας: «Φτηνός εντυπωσιασμός»
Από την πλευρά του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο γράφοντας για «φτηνό εντυπωσιασμό».
«Τις τελευταίες ώρες ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο πληροφορίες περί ισχυρού κύματος ψύχους την επόμενη Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) και μάλιστα γίνεται σύγκριση με παλαιότερο έτος. Οι πληροφορίες αυτές, πέραν ότι είναι ανυπόστατες, δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο τόσες ημέρες πριν. Φτηνός εντυπωσιασμός λέγεται».
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μετά τα παραπάνω σχόλια από τους συναδέλφους του, έκανε μια νέα ανάρτηση στην οποία αναφέρεται ξανά στον καιρό της επόμενης εβδομάδας, ενώ απαντάει κι εκείνος εμμέσως.
«Εντυπωσιακά τα σενάρια του παγκόσμιου προγνωστικού μας συστήματος "ΗΡΑΚΛΗΣ" για την επόμενη εβδομάδα μιας και φαίνονται διαδοχικά ψυχρά κύματα από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης να φτάνουν μέχρι και τη χώρα μας και μάλιστα με μεγάλη ένταση.
Στο παρακάτω βίντεο αποτυπώνεται αυτή η εξέλιξη την οποία μέχρι στιγμής την παρακολουθούμε σαν ΤΑΣΗ περιμένοντας λίγες ημέρες ακόμα προκειμένου να περάσουν στο προγνωστικό μας σύστημα περισσότερα δεδομένα τα οποία θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε μια πιο σταθερή εικόνα της προβλεπόμενης αυτής κατάστασης.
Υ.Γ. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ μα ούτε και να επηρεαστώ από συμπεριφορές ανθρώπων που τους κατακλύζει η ζήλεια, η κακία, η εμπάθεια και η αλαζονεία.
Άλλωστε
"Τι έχεις, καρυδιά μου, και παραπονιέσαι; Μη σε πετροβολούνε τα παιδιά; Είναι γιατί έχεις τα καρύδια..."
Όμορφο βράδυ σε όλες και όλους!», έγραψε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.