Πριγκίπισσα Κάκο: Ποια είναι η «Νταϊάνα της Ιαπωνίας» που ήρθε στην Ελλάδα

Συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στο προεδρικό Μέγαρο

Με την παρουσία της τιμά την ελληνο - ιαπωνική φιλία η πριγκίπισσα Κάκο, αυτές τις μέρες, καθώς βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο του τιμητικού «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας». Η 30χρονη πριγκίπισσα Κάκο ή αλλιώς “Νταϊάνα της Ιαπωνίας”, είναι πολύ αγαπητή στην πατρίδα της, λόγω της φιλανθρωπικής της δράσης. Κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα έχει ήδη συναντηθεί σήμερα με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως και με  τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που συνοδευόταν από την συζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Χθες, ημέρα που έφτασε στην Αθήνα, ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης και στην Εθνική Πινακοθήκη. 

Μις Ιαπωνία: Έδωσε πίσω το στέμμα της, μετά την αποκάλυψη για τη σχέση της

Να σημειωθεί ότι το 2024 είναι τιμητικό έτος για τα δυο κράτη, πράγμα που είχε συμφωνηθεί τον Ιανουάριο του 2023, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία και του Ιάπωνα ομολόγου του Φούμιο Κισίντα. 

Ποια είναι η πριγκίπισσα Κάκο; 

Κόρη του Διαδόχου του αυτοκρατορικού θώκου, Ακισίνο και δισέγγονη του Αυτοκράτορα Χιροχίτο, η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας αποκαλείται και «Νταϊάνα της Ανατολής», καθώς είναι ιδιατέρως αγαπητή για την φιλανθρωπικής της δράσης, ή αλλιώς «Ελπίδα του Θρόνου». 

Σημειωτέον ότι όταν έκλεισε τα 20 της χρόνια, το 2014, στο παλάτι βρέθηκαν 80.000 άνθρωποι για να τα γιορτάσουν! Βέβαια, η πριγκίπισσα Κάκο δεν μπορεί να είναι υποψήφια για τον Θρόνο των Χρυσανθέμων, αφού απαγορεύεται αυστηρά η κατάληψη του θρόνου από γυναίκα. Όμως είναι πολύ αγαπητή στον κόσμο, γιατί έχει επικοινωνιακό χάρισμα και μπορεί να γεφυρώσει την παράδοση με το μοντέρνο, πράγμα που αποτυπώνεται στις δημόσιες τοποθετήσεις της, αλλά και τις στυλιστικές αναφορές της.  

Ο σεισμός στην Ιαπωνία που μίκρυνε την ημέρα και άλλαξε τον άξονα της Γης!

Τιμώντας τις ιαπωνικές παραδόσεις 

Το γεγονός ότι τηρεί την Ιαπωνική παράδοση κάνει την πριγκίπισσα Κάκο ακόμη πιο αγαπητή στον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το 2021, η μεγαλύτερη αδερφή της, πριγκίπισσα Μάκο, αποφάσισε να παντρευτεί έναν «κοινό θνητό», κάτι που δεν επιτρέπεται για τις πριγκίπισσες της Ιαπωνίας. Έτσι, αναγκάστηκε να απαρνηθεί τον τίτλο και τα προνόμια της παραμονής της στο αυτοκρατορικό περιβάλλον, καθώς επέλεξε να ζήσει ως κοινή θνητή με τον σύζυγό της σε ένα δυάρι στη Νέα Υόρκη και να εργάζεται στο Met. Η φωτογραφία του αποχωρισμού της Κάκο με την Μάκο την ημέρα που έφευγε από το παλάτι έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας πληθώρα σχολίων... 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top