Φωτιά Λασίθι: Παραμένει κρατούμενος ο 35χρονος που συνελήφθη

Σε «κόκκινο» συναγερμό η μισή χώρα

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ως ο υπαίτιος της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ιεράπετρα, που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Ο 74χρονος παραμένει διασωληνωμένος για τρίτη ημέρα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Φέρει εγκαύματα στο σώμα του καθώς και εσωτερικά εγκαύματα από την εισπνοή των καπνών.

Φωτιά στο Λασίθι: Συνελήφθη 35χρονος για την πρόκληση της πυρκαγιάς

Ο 35χρονος που συνελήφθη για τη μεγάλη πυρκαγιά στο Λασίθι, θα παραμείνει κρατούμενος και θα δικαστεί αύριο, Τρίτη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Κατηγορείται ότι το περασμένο Σάββατο έβαλε φωτιά για να κάψει κλαδιά στο χωράφι του στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος, ενώ φυσούσε δυνατός άνεμος. Ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να ελέγξει τη φωτιά και του ξέφυγε με αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Κυριακή και μέχρι αύριο απαγορεύτηκε το άναμα φωτιάς σε εξωτερικό χώρο σε όλη την Κρήτη.

Φωτιές: Σε «κόκκινο» συναγερμό η μισή χώρα

Από τη Θσσαλία και κάτω, ο κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων και της ξηρασίας είναι πολύ μεγάλος. Πάνω από 150 πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το πρωί της Δευτέρας ένας άνδρας 77 ετών, που επιχείρησε να κάψει χόρτα στο Μαρκόπουλο, έβαλε φωτιά, η οποία πήρε διαστάσεις. Ευτυχώς, οι πυροσβέστες που έφτασαν έγκαιρα, πρόλαβαν τα χειρότερα. Ο εμπρηστής συνελήφθη.

Σε μια απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων από τη φωτιά, ασυνείδητοι έχουν πετάξει μπάζα, σκουπίδια, ξύλα ακριβώς στην άκρη του δρόμου κάτω από τα πεύκα, μια πραγματική εστία φωτιάς.

Φωτιά και στη Λάρισα

Λίγο μετά τις 17:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Έλαφος στη Λάρισα. Δεκατέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 30 άνδρες έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τις φλόγες.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλούν τα νούμερα των πυρκαγιών πριν ακόμα μπούμε στην αντιπυρική περίοδο. Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν 159 ενάρξεις πυρκαγιών, έκαναν 11 προσαγωγές και επέβαλαν 17 πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων πυρασφάλειας, ενώ το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 70 πυρκαγιές.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top