Τέμπη: «Μπλόκαρε» η έρευνα του ΟΣΕ για τη «διαρροή» ηχητικών!  

Η διαβεβαίωση του προέδρου Π. Τερεζάκη και η διακοπή της διαδικασίας 

Παρότι γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα ηχητικά αποσπάσματα, που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης λίγες ώρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών, ένα χρόνο μετά, ο ίδιος ο ΟΣΕ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να βρει τον ένοχο της διαρροής. Δηλαδή, κρίσιμα ντοκουμέντα βγαίνουν στα μίντια πριν καν τα πάρει στα χέρια του ο ανακριτής. Ο πρόεδρος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, είχε δηλώσει ότι θα κάνει έρευνα.

Τρίκαλα: 57 τριαντάφυλλα για τα θύματα των Τεμπών στην παρέλαση

Tο τι απέγινε αυτή η έρευνα η οποία είναι μία ακόμα σκοτεινή πτυχή στο ζήτημα του δυστυχήματος εξέτασε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star. 

Όπως αναφέρθηκε σε αυτό, ο πρόεδρος του ΟΣΕ διαβεβαίωνε τότε τους εργαζόμενους σε συναντήσεις ότι σύντομα θα αποκαλυφθει ποιος ήταν εκείνος που διέρρευσε τα ηχητικά που αποτελούσαν  υλικό της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού,  η έρευνα που έκαναν  σταμάτησε επειδή ανέλαβε η…  Δικαιοσύνη, πράγμα πρωτάκουστο! 

ΝΔ: Διαγράφεται ο Ταμήλος για δηλώσεις για τα θύματα των Τεμπών

Το ερώτημα βεβαίως είναι γιατί οι ίδιοι δεν ήθελαν να κάνουν την εσωτερική τους έρευνα για να δουν από που γίνονται οι διαρροές. 

Το Σωματείο Εργαζομένων  τότε είχε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα  για να μάθουν ποιος διαρρέει τις συνομιλίες που από τότε διαμαρτύρονταν ότι είναι μονταρισμένες.  

Το έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ σχετικά με την έρευνα για τη διαρροή ηχητικών      

Αυτό είχε γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Από τότε δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Πρόταση μομφής: Θα μιλήσει στη συζήτηση ο πρώην Υπουργός Καραμανλής

Προκύπτει όμως το πολύ εύλογο ερώτημα αν η παραποίηση και η διανομή των ηχογραφημένων συνομιλιών συνιστά παρανομία, ποιες κινήσεις έχουν γίνει από τις αρμόδιες αρχές ώστε να αποκαλυφθούν όσοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top