Πρόταση μομφής: Θα μιλήσει στη συζήτηση ο πρώην Υπουργός Καραμανλής

Το παρασκήνιο για τη διαμόρφωση κοινού κειμένου ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ    

Η συζήτηση στην Ολομέλεια για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα  και θα διαρκέσει τρεις μέρες, με τις συνεδριάσεις να ξεκινούν 9 το πρωί και να είναι μαραθώνιες. Θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη τα μεσάνυχτα με την ομιλία του Πρωθυπουργού και την ψηφοφορία.

Βουλή: Υποβλήθηκε η πρόταση μομφής – Ξεκινά άμεσα η συζήτηση 

Όπως μετέδωσε ο Αντώνης Αντωνόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει με ονόματα λέγοντας χαρακτηριστικά «ως εδώ με την τυμβωρυχία».  Στην ονομαστική ψηφοφορία δεν αναμένονται εκπλήξεις και λογίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση αφού η συσπείρωση της Κοινοβουλευτικής ομάδας είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. 

Απέναντι της όμως η Κυβέρνηση θα έχει για τρεις μέρες συσπειρωμένη και σύσσωμη την αντιπολίτευση. Η πίεση θα είναι έντονη και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να μιλάει για ένα θέμα  όπως το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών που έχει λάβει διαστάσεις εθνικής τραγωδίας, ενώ η αντιπολίτευση θα μπορεί να λέει ότι έφερε στη  Βουλή τον πρωθυπουργό για να δώσει απαντήσεις. 

ΝΔ: Διαγράφεται ο Ταμήλος για δηλώσεις για τα θύματα των Τεμπών

Το παρασκήνιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση του κειμένου  

Πριν κατατεθεί η πρόταση μομφής υπήρξε ένα έντονο παρασκήνιο για την διαμόρφωση του τελικού κειμένου μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ . Η κατάθεση της πρότασης καθυστέρησε μιάμιση ώρα, καθώς υπήρξε συνεργασία ώστε κάποια σημεία του κειμένου να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά.

Τέμπη: Σε θέση μάχης κυβέρνηση κι αντιπολίτευση για την πρόταση μομφής

Το ερώτημα ωστόσο είναι τι θα γίνει με τον πρώην Υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, που είναι  κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την υπόθεση και έχει βρεθεί για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα. Οι πληροφορίες πάντως  λένε ότι θα μιλήσει, ενδεχομένως και αύριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top