Κολωνός: «Είναι δυνατόν να λέμε ότι ένα παιδί επέλεξε να εκδίδεται;»

«12 χρονών συναίνεσε;» - Αντιδράσεις για την εισαγγελική πρόταση

Όσα είπε η δικηγόρος της 12χρονης για την πρόταση εισαγγελέα λίγο πριν τη σημερινή της αγόρευση στη δίκη- βίντεο Καλημέρα Eλλάδα

Η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και μετά την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσει η δικαστική απόφαση.

Κολωνός: Οργή με την πρόταση να αθωωθεί ο Η.Μ. για τον βιασμό της 12χρονης

Στο μεταξύ, κύμα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για την πρόταση της εισαγγελέα να αθωωθεί ο βασικός κατηγορούμενος Η.Μ. από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας, λόγω αμφιβολιών. Παράλληλα, η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή της μητέρας της 12χρονης για όλες τις κατηγορίες που τη βαραίνουν, κρίνοντας πως είναι υπεύθυνη για τη μαστροπεία του παιδιού της.

Κολωνός γιαγιά 12χρονης: «Είναι δυνατόν να βγάλει το τέρας έξω;»

Υπενθυμίζεται, ότι το ανήλικο θύμα σε όλες τις καταθέσεις της, παρουσία ψυχολόγων, έχει πει ότι η μητέρα της δε γνώριζε τίποτα και πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

«Η 12χρονη νιώθει ότι τιμωρείται η ίδια, κλαίει και είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μόνο αυτό δεν έχουμε ακούσει στο δικαστήριο, ότι φταίει το παιδί για όλα. Είναι κλεισμένο σε ένα δωμάτιο, δε μιλάει με κανέναν», περιέγραψε η δικηγόρος της ανήλικης, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Κολωνός: Το σκεπτικό της Εισαγγελέως για την πρόταση αθώωσης του Η.Μ.

«Είναι δυνατόν να λέμε ότι ένα 11χρονο παιδί είχε επιλέξει να εκδίδεται για να βιοπορίζεται; Είναι ποτέ δυνατόν να ακουστεί αυτό το πράγμα; Μάλιστα από γυναίκα και μητέρα; Το θεωρώ αδιανόητο», πρόσθεσε η κ. Ταραχοπούλου.

Κολωνός: Οι ποινές στον Η.Μ. αν το δικαστήριο συνταχθεί με την Εισαγγελία

«Η άποψη της εισαγγελέα είναι ότι δεν υπήρχε βία και απειλή για τον βιασμό. Δε νοείται όμως συναίνεση σε ένα παιδί 11 χρόνων», σημείωσε.

«Θεωρώ ότι η πρόταση της εισαγγελέα δε θα γίνει αποδεχτή από το δικαστήριο», κατέληξε.

Ντόρα Μπακογιάννη για υπόθεση Κολωνού: «12 χρονών συναίνεσε;»

Με ανάρτησή της η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, παραθέτει το νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών, παίρνοντας θέση για την πολύκροτη εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει στην ανάρτησή της:

«12 χρονών συναίνεσε; Η Οδηγία 2011/93 για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας ορίζει την ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης ως «η ηλικία κάτω από την οποία, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με παιδί». 

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (Σύμβαση Λανζαρότε) ζητά από τα συμβαλλόμενα κράτη να ορίσουν ένα ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση, κάτω από το οποίο απαγορεύεται η συμμετοχή σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ένα παιδί.  

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία συναίνεσης είναι γενικά τα 15 έτη»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top