Κολωνός: Οργή με την πρόταση να αθωωθεί ο Η.Μ. για τον βιασμό της 12χρονης

Γιατί η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της μητέρας

Το σκεπτικό της Εισαγγελέως για την πρόταση αθώωσης του Η.Μ. / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Θύελλα αντιδράσεων έχει φέρει η πρόταση της εισαγγελέως να αθωωθεί ο Η.Μ. για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης στον Κολωνό και να καταδικαστεί η μητέρα της. 

Κολωνός: Το σκεπτικό της Εισαγγελέως για την πρόταση αθώωσης του Η.Μ.

Η εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευση της, επανέλαβε πολλές φορές ότι το παιδί λέει αλήθεια στις καταθέσεις του.

Σεπόλια: Ένταση με χημικά στη συγκέντρωση για την πρόταση αθώωσης του Η.Μ.

Ωστόσο, δε δέχθηκε τη θέση που έχει εκφράσει η ανήλικη ότι η μητέρα της δε γνώριζε τίποτα, θεωρώντας πως ήταν η κατηγορούμενη αυτή που αποκόμισε κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της και όχι ο Η.Μ., για τον οποίο φέρεται να ανέφερε πως διευκόλυνε το κορίτσι πλην όμως δεν αποδείχθηκε ότι είχε κέρδος από αυτό.

Κολωνός: Η εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθεί Η.Μ. για την κατηγορία του βιασμού της 12χρονης

Η εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθεί Η.Μ. για την κατηγορία του βιασμού της 12χρονης / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη)

Έτσι, ζήτησε να απαλλαγεί για τον βιασμό λόγω αμφιβολιών και τη μαστροπεία με τη μορφή του εξαναγκασμού. 

Κολωνός: «Αθώος για τον βιασμό της 12χρονης ο Η.Μ.» - Η εισαγγελική πρόταση

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε να γίνει μετατροπή της κατηγορίας σε διευκόλυνση ανήλικου να εκδίδεται, ενώ πρότεινε την ενοχή του για κατάχρηση ανηλίκου, κατοχή πορνογραφίας και οπλοκατοχή.

Κολωνός: Γιατί η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της μητέρας

Αντιδράσεις έφερε και η πρότασή της να κριθεί ένοχη η μητέρα της 12χρονης για τις κατηγορίες της διακεκριμένης πορνογραφίας και της μαστροπείας.

Κολωνός: «Ένοχη η μητέρα. Δεν ενδιαφερόταν, έδινε το παιδί για 300 ευρώ»

Για τη διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους.

«Δεν ενδιαφερόταν για το παιδί της, το έδινε για 300 ευρώ».

Για τη διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς την μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Μητέρα 12χρονης Κολωνός

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τη μητέρα της 12χρονης / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη)

Κολωνός: Αντιδράσεις για την πρόταση της εισαγγελέως

Η πρόταση της εισαγγελέως να απαλλαγεί ο Η.Μ. από τις βαριές κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας και να πέσει στα «μαλακά» έφερε την αντίδραση της κοινής γνώμης.

Όπως αναφέρουν πολίτες στην πλατφόρμα Χ, θεωρείται αδιανόητο ένας 55χρονος άνδρας που είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη και δήλωνε στη δίκη «ερωτευμένος» μαζί της να χαίρει τέτοιας μεταχείρισης από τη δικαιοσύνη.

Αντιδράσεις Κολωνός

Κολωνός: Αντιδράσεις για την πρόταση της εισαγγελέως

Κολωνός βιασμός 12χρονης

Επεισόδια στην πορεία αλληλεγγύης για τη 12χρονη στον Κολωνό

Λίγες ώρες μετά την πρόταση της εισαγγελέως, ομάδες αλληλέγγυες στην 12χρονη θύμα μαστροπείας και βιασμού πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή του Κολωνού.

Στις 7 το απόγευμα, μια ομάδα περίπου 200 ατόμων, συγκεντρώθηκε στο μετρό των Σεπολίων και από εκεί ξεκίνησε η πορεία στην περιοχή, η οποία έφτασε έξω από το μαγαζί του Η.Μ.

Εκεί σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια, όταν ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν σε κατάστημα δίπλα στο μαγαζί του κατηγορούμενου Η.Μ, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

 

 

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top