Κολωνός: Το σκεπτικό της Εισαγγελέως για την πρόταση αθώωσης του Η.Μ.

Η Εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή του 55χρονου λόγω αμφιβολιών

Ανατροπή υπήρξε στη δίκη για την υπόθεση του Κολωνού, μία υπόθεση που προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου για τον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού, προκαλώντας αντιδράσεις. Για τη μητέρα ήταν καταπέλτης, ζητώντας να κηρυχθεί ένοχη για όλες τις κατηγορίες.

Σεπόλια: Ένταση με χημικά στη συγκέντρωση για την πρόταση αθώωσης του Η.Μ.

Η εξέλιξη αυτή, με την εισαγγελική πρόταση, προκάλεσε την απορία πολλών εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας. Η δημοσιογράφος του STAR, Τασούλα Παπανικολάου εξηγεί ποιό είναι το σκεπτικό της Εισαγγελέως, τόσο για τον βασικό κατηγορούμενο και την πρόταση για απαλλαγή του στον βιασμό της ανήλικης, όσο και για τη μητέρα της.

Δε δεσμεύει τους δικαστές η εισαγγελική πρόταση

Η εισαγγελική πρόταση δεν δεσμεύει σε καμία περίπτωση τους δικαστές και τους ενόρκους για την τελική απόφαση που θα εκδόσουν. Δύο ώρες κράτησε η αγόρευση της Εισαγγελέως, η οποία από την αρχή τόνισε ότι η ανήλικη ζούσε μία τραγωδία.

Έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα έχει πει η Εισαγγελέας για τη μητέρα της ανήλικης. Συγκεκριμένα, η ίδια τόνισε ότι από τους 26 κατηγρούμεούνους το μεγαλύτερο ηθικό βάρος το φέρει η μητέρα. Μια μητέρα που ήταν παντελώς αδιάφορη για το παιδί της και το οποίο το εξωθούσε να εκδίδεται μέσω πιέσεων, προτροπών και συναισθηματικών εκβιασμών.

Κολωνός: «Ένοχη η μητέρα. Δεν ενδιαφερόταν, έδινε το παιδί για 300 ευρώ»

Πρόκειται για ένα κορίτσι που δεν ξέρει τι θα πει παιδική ηλικία, το οποίο υπήρξε όπως την αποκαλεί η ίδια η μητέρα στα μηνύματά της, το "σωσιβιάκι" για τους γονείς της .Η μητέρα κατάλαβε τι συνέβαινε αλλά δεν έκανε τίποτα για να το σταματήσει. 

Γιατί προτείνει απαλλαγή στο αδίκημα του βιασμού για τον 55χρονο λόγω αμφιβολιών 

Η δικογραφία στηρίζεται στις καταθέσεις του κοριτσιού. Δεν προκύπτει άλλο στοιχείο από τις καταθέσεις μαρτύρων, κυρίως της οικογένειάς της που να δείχνει ότι το κορίτσι είχε συμπτώματα συμβατά με πράξη βιασμού. 

Κολωνός: Την ενοχή της μητέρας της 12χρονης ζητά η εισαγγελέας

Βέβαια, υπάρχει ψυχολόγοι που κατέθεσαν στη δίκη υποστηρίζουν ότι το παιδί έχει πέσει θυμα βιασμού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top