Κολωνός: «Ένοχη η μητέρα. Δεν ενδιαφερόταν, έδινε το παιδί για 300 ευρώ»

Η πρόταση της εισαγγελέως - Γιατί ζήτησε την αθώωση του Η.Μ.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό. Προτείνει την ενοχή της μητέρας της και την αθώωση του Η.Μ. για βαριά αδικήματα, αυτά του βιασμού και της μαστροπείας.

Κολωνός: Την ενοχή της μητέρας της 12χρονης ζητά η εισαγγελέας

Η εισαγγελική λειτουργός, κατά την αγόρευση της, επανέλαβε πολλές φορές ότι «το παιδί λέει αλήθεια στις καταθέσεις του». Ωστόσο, δε δέχθηκε τη θέση που έχει εκφράσει η ανήλικη, ότι η μητέρα της δε γνώριζε τίποτα, θεωρώντας πως ήταν η κατηγορούμενη αυτή που αποκόμισε κέρδη από την εκπόρνευση της κόρης της.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της μητέρας για όλα τα αδικήματα που κατηγορείται, δηλαδή πορνογραφία, διακεκριμένη μαστροπεία και εκβιασμό σε βαθμό πλημμελήματος.

Κολωνός: Την ενοχή της μητέρας πρότεινε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της μητέρας για όλα τα αδικήματα / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη)

«Η μητέρα δεν ενδιαφερόταν για το παιδί της, το έδινε για 300 ευρώ», φέρεται να δήλωσε η εισαγγελέας, με την κατηγορούμενη να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό της.

Αθώωση του Η.Μ. για τον βιασμό και τη μαστροπεία πρότεινε η εισαγγελέας

Για τον βασικό κατηγορούμενο, τον Η.Μ. η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγεί για τον βιασμό λόγω αμφιβολιών και τη μαστροπεία με τη μορφή του εξαναγκασμού. Υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος διευκόλυνε το κορίτσι στη μαστροπεία, πλην όμως, δεν αποδείχθηκε ότι είχε κέρδος από αυτό.

Κολωνός: «Αθώος για τον βιασμό της 12χρονης ο Η.Μ.» - Η εισαγγελική πρόταση

Γι΄αυτό ζήτησε να γίνει μετατροπή της κατηγορίας σε διευκόλυνση ανήλικου να εκδίδεται, ενώ πρότεινε την ενοχή του για κατάχρηση ανηλίκου, κατοχή πορνογραφίας και οπλοκατοχή.

Κολωνός: Αθώωση του Η.Μ. για την κατηγορία του βιασμού

Την αθώωση του Η.Μ. για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας ζήτησε η εισαγγελέας /  Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Τατιάνα Μπόλαρη)

Ο 55χρονος δεν είχε κάποια φανερή αντίδραση κατά την αγόρευση της εισαγγελέως.

Κολωνός: Ένοχοι οι 22 κατηγορούμενοι

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν όλοι ένοχοι, εκτός από έναν αλλοδαπό, για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Για τον δεύτερο μαστροπό με το προσωνύμιο «Μιχάλης» ζήτησε την ενοχή του για μαστροπεία, καθώς φέρεται πως εκείνος συνόδευε την ανήλικη στα ραντεβού της φρίκης και ότι είχε όφελος.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με αγορεύσεις συνηγόρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top