ΕΛ.ΑΣ.: Είχαν σκοπό να χτυπήσουν στόχους σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας

Εξαρθώθηκε εγκληματική οργάνωση από τη Σερβία

Εγκληματική οργάνωση από τη Σερβία, τα μέλη της οποίας διέπραξαν συνολικά τέσσερις ανθρωποκτονίες το 2020, στη Βάρη Αττικής και την Κέρκυρα, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. 

Βάρη: Μαφιόζικη εκτέλεση με θύματα μέλη εγκληματικής οργάνωσης

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, τα τέσσερα θύματα διώκονταν διεθνώς με ερυθρές αγγελίες και ήταν ηγετικά μέλη συνεργαζόμενων εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών παγκοσμίως. 

Βάρη: Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που εκτελέστηκαν μπροστά στα παιδιά τους

«Τα μέλη αντίπαλης οργάνωσης συνενώθηκαν με άλλες δύο ισχυρές οργανώσεις των δυτικών Βαλκανίων με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των θυμάτων στη χώρα μας και την τέλεση των ανθρωποκτονιών. Λόγω του διασυνοριακού χαρακτήρα των ερευνών αναπτύχθηκε συνεργασία με τη Europol και τις αρχές Γαλλίας, Βελγίου, Ολλανδίας. Συστάθηκε κοινή ομάδα έρευνας, ενώ χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές ψηφιακές έρευνες μεγάλης έκτασης και όγκου, καθώς και ειδικές ανακριτικές πράξεις και αστυνομικές έρευνες.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω συνεργασίας ήταν η πλήρης διακρίβωση της δομής και της δράσης των τριών εγκληματικών οργανώσεων που συνενώθηκαν και συνεργάστηκαν για την τέλεση των ανθρωποκτονιών στη χώρα μας, του τρόπου που εισήλθαν στην επικράτεια της Ελλάδας και των μέσων που χρησιμοποίησαν. Παράλληλα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας κάθε μέλους της οργάνωσης και ο βαθμός εμπλοκής του καθενός στις υποθέσεις, καθώς και των ηγετικών στελεχών που αποφάσισαν την πραγματοποίηση των ανθρωποκτονιών».

Εκτέλεση Βάρη: Πλήρη άγνοια δηλώνουν οι σύζυγοι των θυμάτων

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, τα μέλη της οργάνωσης είχαν σκοπό να σκοτώσουν τους δύο άνδρες μέσα σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Αττικής. Τελικά, η εκτέλεση έγινε σε ταβέρνα της Βάρης, την ώρα που έτρωγαν με τις οικογένειές τους. 

Εκτέλεση Βάρη:Η τελευταία πράξη στον πόλεμο φατριών που διακινούν ναρκωτικά

Ο μοναδικός λόγος που δεν έγινε αυτό ήταν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ήταν ότι καθυστέρησε να φτάσει στην Ελλάδα ο οπλισμός τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top