Εκτέλεση Βάρη:Η τελευταία πράξη στον πόλεμο φατριών που διακινούν ναρκωτικά

Ο ρόλος των δύο Μαυροβούνιων που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στην ταβέρνα

Θύματα ενός πολέμου μεταξύ φατριών που διακινούν ναρκωτικά σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη, θεωρούν οι αστυνομικοί ότι είναι οι δυο Μαυροβούνιοι που εκτελέστηκαν σε ταβέρνα στη Βάρη.

Βάρη: Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που εκτελέστηκαν μπροστά στα παιδιά τους

Τον Δεκέμβριο του 2017 η δίωξη ναρκωτικών, όπως φαίνεται και στο βίντεο που είχε εξασφαλίσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, συλλαμβάνει ένα μέλος του κυκλώματος έξω από κατάστημα στην περιοχή της Βάρκιζας. Ακολουθεί έρευνα σε ένα διαμέρισμα της περιοχής όπου εντοπίζονται 135 κιλά κοκαΐνης. Είναι ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας του παγκόσμιου εμπορίου ναρκωτικών με... σερβική προέλευση. Τα ναρκωτικά από τη Λατινική Αμερική θα κατέληγαν στο Μαυροβούνιο αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Εκτέλεση Βάρη: Πλήρη άγνοια δηλώνουν οι σύζυγοι των θυμάτων

Λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2018, συλλαμβάνεται στην Τουρκία να κάνει χλιδάτες διακοπές με πλαστό διαβατήριο, ένα από τα πιο βαριά ονόματα του παγκόσμιου εμπορίου ναρκωτικών. Ο Ιβάν Βουκoτίτς, ο άνθρωπος που θεωρείται ότι έφερε τα 135 κιλά κοκαΐνης στην Ελλάδα. Με συνοπτικές διαδικασίες οι Τούρκοι τον εκδίδουν στη Σερβία όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα φυλακισμένος.

«Πόλεμος» μεταξύ των συμμοριών της μαφίας

Κάποιοι λένε ότι το καρτέλ έσπασε το 2014 όταν χάθηκαν στην Ισπανία 200 κιλά κοκαΐνης. Τότε δημιουργήθηκαν δύο οργανώσεις, η «Σκαλιάρι» και η «Καβάτσκι». Μέχρι και κάποια χρόνια πριν, οι δύο συμμορίες συμβίωναν αρμονικά, έχοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ. 

Ποια ήταν τα θύματα της εκτέλεσης στη Βάρη και τι έκαναν στην Ελλάδα

Τα δυο τελευταία θύματα της Βάρης, μόνο τυχαία πρόσωπα δεν ήταν. Ο ένας, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, ήταν ουσιαστικά ο διάδοχος του Ιβάν στη διακίνηση ναρκωτικών με μια αμύθητη περιουσία.

Ο δεύτερος φέρεται να έλεγχε τη διακίνηση ναρκωτικών στο Μαυροβούνιο και ο λόγος του να μέτραγε. Και για τους δύο δόθηκαν στοιχεία από ξένες υπηρεσίες μετά τη σύλληψη του περίφημου Ιβάν.

Κάποια στιγμή οι ισορροπίες διαταράχθηκαν και μέσα σε 5 χρόνια υπάρχουν 40 νεκροί και από τις δυο πλευρές. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top