Παγώνη για ιλαρά: «Πιο μεταδοτική από covid» - Τι επιπλοκές εμφανίζει

Στο 89,9% το ποσοστό των εμβολιασμών των παιδιών στην Ελλάδα

Για την μεγάλη επικινδυνότητα της ιλαράς που είναι σε έξαρση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ελλάδα, μίλησε η Ματίνα Παγώνη

Όπως ανέφερε σε πρωινή εκπομπή του MEGA την Παρασκευή 23 Φλεβάρη η γιατρός και πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, η προσοχή μας πρέπει να είναι αυξημένη, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της ιλαράς δείχνει αυξητικές τάσεις. 

Ιλαρά: «Στη Βρετανία το 20% (των νοσούντων) αφορά ανεμβολίαστα παιδιά»

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε τις διαστάσεις της νόσου στη Βρετανία, όπου το 20% όσων έχουν κολλήσει ιλαρά, είναι ανεμβολίαστα παιδιά. Το καλό νέο είναι, όπως ανέφερε η ίδια, ότι το ποσοστό των εμβολιασμών των παιδιών για την ιλαρά έχει φτάσει το 89,9% στην Ελλάδα. 

Τζανάκης για ιλαρά: Τι πρέπει να κάνουν όσοι γεννήθηκαν μετά το 1970

«Όσες μητέρες δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους, πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις. Η μία δόση δεν σημαίνει ότι είσαι εμβολιασμένος, ότι έχεις κάλυψη. Όποιος έχει κάνει και τις 2 δόσεις είναι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής».

Το ανησυχητικό, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΕΙΝΑΠ, είναι ότι η ιλαρά παρουσιάζεται πιο μεταδοτική από τον covid, ενώ ως επιπλοκή της εμφανίζεται ακόμα και η εγκεφαλίτιδα. 

«Η ιλαρά είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον Covid, γι’ αυτό και στο εξωτερικό είχαν τόσα πολλά κρούσματα. Είναι επικίνδυνη η ιλαρά, γιατί μπορεί να κάνει επιπλοκές, όπως πνευμονία και εγκεφαλίτιδα», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top