Γλυφάδα: «Μπορεί να είχε συναισθήματα για μία από τις δύο αδελφές»

Το ψυχολογικό προφίλ του Αιγύπτιου

Συναισθηματικό και όχι οικονομικό μπορεί να είναι το κίνητρο της τριπλής δολοφονίας στη Γλυφάδα, με δράστη τον 76χρονο Αιγύπτιο επιστάτη της οικογένειας Καρνέση

Γλυφάδα: Η πρώτη κοινή δήλωση του Σπύρου και της Δέσποινας Καρνέση

Όπως εξήγησε η σύμβουλος ψυχικής υγείας Τένια Μακρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» από τα κομμάτια του παζλ που έχει παρακολουθήσει η ίδια και τον τρόπο που φαίνεται ότι ο Αιγύπτιος κινούταν στα σπίτια και στις επιχειρήσεις της οικογένειας, κατά πάσα πιθανότητα ένιωθε ότι παραγκωνίζεται συναισθηματικά από την οικογένεια. 

Γλυφάδα: «Έγινε κάτι πολύ βαθύτερο από την απόλυση»

«Δεν πιστεύω ότι ήταν οικονομικά τα κίνητρα. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια έκανε όνειρα να αποκτήσει μια συγγενική σχέση με την οικογένεια. Δεν αποκλείω να είχε συναισθήματα μια μία από τις δύο αδελφές. Ίσως ήλπιζε να συνδεθεί με την οικογένεια με μια εξ αγχιστείας συγγένεια, αλλά φαίνεται πως οι προσδοκίες του δεν ικανοποιήθηκαν», είπε η κ. Μακρή. 

Γλυφάδα: Όταν ο Αιγύπτιος πήγαινε δώρα στον Μπόρις Τζόνσον

«Όλα αυτά τα χρόνια έμεινε ανύπαντρος, προσφέροντας στην οικογένεια Καρνέση, προσδοκώντας ίσως να γίνει πιο ουσιαστικό μέλος της. Από τον τρόπο που ενήργησε, φαίνεται πως τον ενδιέφερε η Μαρία, πως ό,τι συναισθήματα είχε αφορούσαν τη Μαρία. Η ύλη που του παρείχαν τροφοδοτούσε το εγώ του, όμως ο συναισθηματικός του κόσμος συρρικνωνόταν συνεχώς γιατί ένιωθε ότι δεν εντάσσεται στην οικογένεια, όπως πιθανόν να ήθελε», συνέχισε. 

Η Μαρία Καρνέση που δολοφονήθηκε από τον Αιγύπτιο στη Γλυφάδα

Η Μαρία Καρνέση που δολοφονήθηκε από τον Αιγύπτιο στη Γλυφάδα

Η ίδια εκτίμησε πως τις προσδοκίες αυτές τις τροφοδότησε η μητέρα των αδελφών Καρνέση, η οποία τον είχε δίπλα της και του συμπεριφερόταν σαν να ήταν παιδί της. 

Γλυφάδα: «Μισούσε τις αδελφές, πιθανόν κάποιος τον φόρτιζε»

«Για τους μουσουλμάνους το να αλλάξουν πίστη θεωρείται μεγάλη αμαρτία. Ο 76χρονος πιθανόν να βαπτίστηκε Χριστιανός, ελπίζοντας πως έτσι θα έρθει πιο κοντά στο όνειρό του να γίνει μέλος της οικογένειας. Όμως δεν απεμπόλησε τον ηθικό κανόνα των μουσουλμάνων, με τον οποίο μεγάλωσε», εξήγησε η κ. Μακρή και κατέληξε:

«Οι μουσουλμάνοι προσβάλλονται εύκολα, δεν θέλουν να τους συμπεριφέρονται σαν να είναι υποδεέστεροι. Ένιωθε ότι πρόσφερε κι έκανε καλό στην οικογένεια και αντί αυτό να αναγνωριστεί εξαπατήθηκε και δεν έγινε ποτέ μέλος της».

Γλυφάδα: 500.000 ευρώ οι καταθέσεις του Αιγύπτιου - Ψάχνουν το κίνητρο

Απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα για το κίνητρο που κρύβεται πίσω από το μακελειό στη Γλυφάδα, πιθανόν να δώσει η Δέσποινα Καρνέση, η οποία προς το παρόν δεν έχει καταθέσει, καθώς βρίσκεται σε σοκ. 

Γλυφάδα: «Απειλούσαν τον δράστη πως θα τον κάψουν σαν ποντίκι»

Η τραγωδία πάντως φαίνεται να ένωσε τα αδέλφια που τον τελευταίο καιρό είχαν αποξενωθεί, με τον Σπύρο και τη Δέσποινα Καρνέση να βγάζουν κοινή ανακοίνωση, παρακαλώντας για σεβασμό στο πένθος τους και μη συσχέτιση της τραγωδίας με άλλες υποθέσεις που τους αφορούν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top