Πολυχρονόπουλος: «Μας έλεγε να κρυβόμαστε όταν κάνουμε αναλήψεις στα AΤΜ»

Ζητούσε διπλασιασμό της συνδρομής για τον «Άλλο Άνθρωπο»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες σε βάρος του ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Πρώην εθελοντής μίλησε στο Alpha και περιέγραψε ότι τους έδινε οδηγίες για το πώς θα έπρεπε να κάνουν τις αναλήψεις χρημάτων από τα ATM.

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Καταγγελίες για απειλές εναντίον μαρτύρων

Όπως είπε τους έλεγε να κρύβονται για να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους. 

O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έλεγε στους εθελοντές που έκαναν αναλήψεις από ATM να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους

O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έλεγε στους εθελοντές που έκαναν αναλήψεις από ATM να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους

«Μας έλεγε να καλύπτουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και να έχουμε πιο σκυφτά το κεφάλι για τις κάμερες στα ATM. Δεν τολμούσαμε να ρωτήσουμε γιατί μιας έδινε αυτές τις οδηγίες», είπε. 

Πρόσθεσε μάλιστα πως στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έβαζαν χρήματα οι πολίτες για τον «Άλλο Άνθρωπο» υπήρχαν πολύ μεγάλα ποσά. 

Πολυχρονόπουλος: «Ρεζίλεψε την οικογένειά του, μας ξεφτίλισε»

«Μετρούσα τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό και είχα δει έως 60.000 ευρώ σε 1,5 μήνα. Το μεγαλύτερο ποσό που είχα σηκώσει ήταν 7.500 ευρώ για να πάνε στα μπουζούκια» είπε ο πρώην εθελοντής.

Ο Πολυχρονόπουλος ζητούσε και αύξηση στη συνδρομή των ανθρώπων που στήριζαν τον Άλλον Άνθρωπο

Ο Πολυχρονόπουλος ζητούσε και αύξηση στη συνδρομή των ανθρώπων που στήριζαν τον Άλλον Άνθρωπο
 
Πρόσθεσε ακόμα πως οι λογαριασμοί και οι κάρτες που χρησιμοποιούσαν τα άτομα που ήταν στον οικογενειακό του κύκλο ήταν έξι και έκανε αποκαλύψεις και για την… «αγάπη» του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου για τον τζόγο.

Πολυχρονόπουλος: «Δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία ούτε δίωξη εις βάρος του»

«Στην κοινωνική κουζίνα υπάρχει ένας υπολογιστής που μαζευόταν μαζί με συγγενικά του πρόσωπα και παίζανε. Ξεκινούσαν από 1.500 ευρώ, άλλες φορές 2.500. Μπορεί να υπήρχαν Σαββατοκύριακα με 4.500 ευρώ στον λογαριασμό και να μηδενίζονταν μέσα σε μια ώρα», είπε.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Ζητούσε αύξηση τη συνδρομής στον Άλλον Άνθρωπο

Παράλληλα, νέες πληροφορίες αναφέρουν πως o Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητούσε αύξηση στη συνδρομή που κατέβαλλαν κάθε χρόνο όσοι στήριζαν τον Άλλον Άνθρωπο. 

Οι καταγγελίες για τον Πολυχρονόπουλο δεν έχουν τέλος

Οι καταγγελίες για τον Πολυχρονόπουλο δεν έχουν τέλος

Στο εξοδολόγιο που είχε αναρτήσει στα social media παρουσίαζε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της δράσης, από ενοίκια μέχρι βενζίνη, ακόμα και το κόστος για τα μπολάκια στα οποία σέρβιρε το φαγητό. 

Πολυχρονόπουλος: «Με το που έβλεπε κάμερα γινόταν άλλος άνθρωπος»

Μόνο που όπως έλεγε στους υποστηρικτές του, δεν… έβγαινε πλέον για τα καλύψει τα έξοδα και ζητούσε διπλασιασμό της συμμετοχής από τα 5 στα 10 ευρώ απευθυνόμενος όπως έγραφε στους 150.000 φίλους του Αλλού Ανθρώπου. 

«13ος χρόνος Άλλοι Άνθρωποι, τραβάμε κουπί πολύ, το γνωρίζω ότι είναι δύσκολα για αυτό λέω ότι όποιος μπορεί, αν μπορεί και θέλει. Παρακάτω θα διαβάσετε τα πάγια έξοδα. Δεν είναι απαραίτητο να βάζετε χρήματα ή να μας δίνετε, μπορείτε πάντα να σας στέλνω τον λογαριασμό του ρεύματος π.χ. και να βάζει ο καθένας ό,τι μπορεί, το τηλ. του Παναγιώτη για τα μπολάκια, τα στοιχεία του αυτοκινήτου για προπληρωμένη βενζίνη κ.λπ. Οι ανάγκες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και όπως κάθε χρόνο έχουμε την ετήσια συμμετοχή, συνδρομή, όπως θέλετε πέστε το. Έτσι και φέτος ξεκινάμε έναν μήνα πιο νωρίς για να προλάβουμε αυτό που έρχεται τον χειμώνα. Έτσι λοιπόν όποιος μπορεί, αν μπορεί, αν θέλει, με 10 ευρώ (αντί για 5) συμμετέχει» έγραφε στο Facebook.

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Τσέπωσαν δωρεά 140.000 ευρώ και με απείλησαν»

Αφού παρέθετε αναλυτικά στοιχεία για το κόστος του ενοικίου, των καυσίμων, του λογαριασμού ρεύματος, των μπολ συσκευασίας, ακόμα και για το κόστος της ασφάλειας και του σήματος κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, συνολικού ύψους 60.500 ευρώ τον χρόνο, ζητούσε από τους φίλους της δράσης να βάλουν το χέρι στην τσέπη επισημαίνοντας ότι σε αυτά τα έξοδα δεν περιλαμβάνονταν τα τρόφιμα, τα ταξίδια αλληλεγγύης, οι πληρωμές ενοικίων και λογαριασμών ανθρώπων που είχαν ανάγκη ή χρήματα για την υγεία όσων ζητούσαν τη βοήθειά του.

Ο Άλλος Άνθρωπος: Η επόμενη μέρα

Η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων βάζει σε δοκιμασία τη σημαντική -κατά γενική ομολογία- δράση της ομάδας που σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της έχει μοιράσει περίπου 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητού από το 2011 μέχρι σήμερα, όπου υπήρχε ανάγκη, από την Αθήνα μέχρι την Τουρκία μετά τους σεισμούς και τον Παλαμά Καρδίτσας μετά τη θεομηνία Daniel. 

Νέες αποκαλύψεις για τον «Άλλο Άνθρωπο»: «Έπαιζε πολύ κι έχανε χρήματα»

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος εμφανίζεται σύμφωνα με το περιβάλλον του αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του με τη δημιουργία νομικού προσώπου που δεν υπήρχε έως τώρα ή με το άνοιγμα νέου λογαριασμού σε άλλο πρόσωπο χωρίς και στις δυο περιπτώσεις να εμφανίζεται ο ίδιος ο ιδρυτής. 

Το πρώτο σκέλος της έρευνας της Αρχής έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και πλέον ο κ. Πολυχρονόπουλος οργανώνει μαζί με τους δικηγόρους του, Νίκο Αλεξανδρή και Αλέξανδρο Κατσιφό, την υπερασπιστική του γραμμή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top