Πολυχρονόπουλος: «Με το που έβλεπε κάμερα γινόταν άλλος άνθρωπος»

Καταγγελίες ότι πουλούσαν τα ακριβά τρόφιμα που πρόσφεραν οι πολίτες

Αρχίζει και καταρρέει η εικόνα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ως του αλληλέγγυου που φρόντιζε όσους βρίσκονταν σε ανάγκη. Άνθρωποι που έχουν προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην κοινωνική κουζίνα αποκαλύπτουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα του.

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Τσέπωσαν δωρεά 140.000 ευρώ και με απείλησαν»

«Το έργο του “Άλλου Ανθρώπου” δεν αμφισβητείται, έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος είχε αλλάξει. Μιλούσε πολύ απότομα, δεν του άρεσε τίποτα, προκαλούσε συνεχώς μια αναστάτωση», είπε  στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πρώην εθελόντρια στον «Άλλο Άνθρωπο».

Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

Σύμφωνα με την ίδια όποτε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος εμφανιζόταν σε κάποιο κανάλι, ακολουθούσε καταιγισμός από δωρέες από τους απλούς ανθρώπους. 

Πολυχρονόπουλος: Τα Ροζ Τηλέφωνα Και Το Διαδικτυακό Καζίνο

«Μια μέρα είχε μιλήσει πάλι σε κάποιο κανάλι. Ήρθε εκεί που δίναμε τα συσσίτια και μου ζήτησε να κρατάω το κινητό του. Το κράτησε το πολύ 40 λεπτά. Όλη την ώρα δε σταματούσαν να έρχονται ειδοποιήσεις για εμβάσματα  που δεχόταν. Οι ειδοποιήσεις έρχονταν σαν πολυβόλα. Μιλάμε για πολλά λεφτά», είπε και πρόσθεσε:

Πρώην εθελοντές του Άλλου Ανθρώπου είπαν ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε άλλη συμπεριοφρά μπροστά από τις κάμερες από ότι πίσω

Πρώην εθελοντές του Άλλου Ανθρώπου είπαν ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε άλλη συμπεριοφρά μπροστά από τις κάμερες από ότι πίσω

«Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι τον είχαμε για Θεό. Όμως μετά από κάποια πράγματα που είδα άλλαξα γνώμη. Παρατήρησα ότι ακολουθεί μια τακτική. Βγαίνει στα κανάλια, το παίζει καλός, κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου και μετά οι άνθρωποι του δίνουν ό,τι ζητήσει. Δηλώνει αντιεξουσιαστής, αλλά δέχεται βραβεύσεις από πολιτικούς. Πίσω από τις κάμερες ήταν νευρικός και απότομος και όταν έβλεπε κάμερα πήγαινε ας πούμε σε ένα παιδάκι και του χάιδευε το κεφάλι».

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Είχε παίξει στις «Οικογενειακές Ιστορίες»

Πολυχρονόπουλος: «Έδινε σε δικούς του πράγματα που έφερνε ο κόσμος και τα πουλούσαν»

Μια ακόμα εθελόντρια που μίλησε στην εκπομπή, υπογράμμισε επίσης ότι είχε άλλη συμπεριφορά μπροστά στις κάμερες και άλλη όταν αυτές έφευγαν.

Καταγγελία αναφέρει πως άνθρωποι του Πολυχρονόπουλου πουλούσαν ακριβά τρόφιμα που πρόσφερε ο κόσμος

Καταγγελία αναφέρει πως άνθρωποι του Πολυχρονόπουλου πουλούσαν ακριβά τρόφιμα που πρόσφερε ο κόσμος

Νέες αποκαλύψεις για τον «Άλλο Άνθρωπο»: «Έπαιζε πολύ κι έχανε χρήματα»

«Ο Πολυχρονόπουλος εμφανιζόταν μόνο τα βράδια για να πιει και να πάρει τα κουτιά με τις οικονομικές ενισχύσεις στον Άλλο Άνθρωπο. Δεν τον είχα δει ποτέ να μαγειρεύει, παρά μόνο αν ήταν καμία κάμερα μπροστά. Έλεγε μεγάλα λόγια, αλλά δεν τα έκανε ποτέ πράξη», είπε και πρόσθεσε:

Πολυχρονόπουλος: Στο μικροσκοπιο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

«Κάποιες φορές ερχόντουσαν άνθρωποι, σε συνεννόηση φυσικά μαζί του, έπαιρναν τα ακριβά τρόφιμα που είχε προσφέρει ο κόσμος, π.χ λάδι και τα πουλούσαν στην άλλη γωνία, με τη δικαιολογία ότι τάχα είχαν λήξει και θα τα πετούσαν».

Σε μια οργισμένη ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε επιτεθεί σε ανθρώπους που έλεγε ότι τον «ρουφιάνευαν»

Σε μια οργισμένη ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε επιτεθεί σε ανθρώπους που έλεγε ότι τον «ρουφιάνευαν»

Πολυχρονόπουλος: Η οργισμένη ανάρτησή του που προμήνυε τη θύελλα

Άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου» εκτίμησε πως η έρευνα σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου ξεκίνησε από κάποιον συνεργάτη του, που προφανώς έκανε την καταγγελία. 

Ο Άλλος Άνθρωπος: «Δεν έχω περιουσία ή ακίνητα», απαντά ο Πολυχρονόπουλος

Μάλιστα υπέδειξε μια ανάρτησή του στο Instagram τις 23/8/22 που αφήνει υπονοούμενα για πρώην συνεργάτες του. 

«Είμαι ένας άνθρωπος ελεύθερος, εγωιστής και δε θα ντραπώ να πω χωρίς ταμπού και ό,τι κάνω το κάνω πρώτα για εμένα γιατί το πιστεύω ως Κώστας. Δεν έχω ζητήσει καμία βοήθεια, είτε χρήματα, είτε γιατρό, είτε εργασία, όχι γιατί δεν έχω ανάγκη, αλλά γιατί είμαι έτσι σαν άνθρωπος», γράφει στην ανάρτησή του ο Πολυχρονόπουλος και συνεχίζει:

Τι απαντά ο «Άλλος Άνθρωπος» στις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος

«Έχω ζητήσει όμως για τη δράση της κοινωνικής κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος πολλές φορές, ακόμα και δανεικά για να καλύψουμε διάφορες ανάγκες. Έχω δώσει τα περισσότερα από αυτά που έχω δανειστεί για τον Άλλον Άνθρωπο πίσω από το ταμείο του Άλλου Ανθρώπου, αφού από εκεί προέρχονται. Μπορεί να είναι δύσκολα τα πράγματα οικονομικά και να καθυστερώ να επιστρέψω αυτά τα λίγα που έχουν μείνει, αλλά θα τα πάρουν όλοι πίσω. Αυτό δε σημαίνει ότι θα εκβιάσουν εμένα διάφοροι που έφυγαν από τον Άλλον Άνθρωπο γιατί δε συμφωνούσαν και τώρα δίνουν τα ρέστα τους λέγοντας λόγια αριστερά και δεξιά ότι οι τσέπες οι δικές μου είναι γεμάτες και ότι κάνω διακοπές,  αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι διακοπές κάνω με ανθρώπους που με προσκαλούν να πάω στους τόπους που ζουν και φιλοξενούμαι ή πάω με άλλους ανθρώπους που μου καλύπτουν τα έξοδα. Μη λένε παπαριές γιατί πολύ απλά τους γράφω κανονικά. ούτε να νομίζουν ότι θα πτοηθώ από τις μ@κιες τους και θα σταματήσω την δράση, ούτε θα φοβηθώ, που φτάσανε στο σημείο να ρουφιανέψουν και να καταδώσουν στην αστυνομία ανθρώπους που ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στην δράση της κουζίνας, φοβούμενοι ότι θα χάσουν τα οφέλη τους. Αυτά τα έχασαν με το που έκαναν αυτή την ρουφιανιά. Θα προτιμούσα να ρουφιανεύουν μόνο εμένα, όπως ξέρω που καλά ότι το κάνουν, δεν με ενοχλεί, τους έχω γραμμένους εκεί που με έχουν και οι ίδιοι, τα λόγια είναι αυτά που λένε, αλλά οι πράξεις είναι αυτές που δείχνουν το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε, φασιστορουφιανάκια και αλληλέγγυοι του κ@λου, σας ενημερώνω πολύ απλά ότι από εδώ και πέρα ό,τι λέτε θα το λούζεστε και όποιος έχει τα κότσια και έχει μπέσα ας έρθει να με βρει. Ούτε κρυμμένος είμαι, ούτε έχω μπράβους δίπλα μου, σαν και εσάς. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, σε αντίθεση με εσάς που κρύβεστε πίσω από φουστάνια ή παντελόνια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top