Νέες αποκαλύψεις για τον «Άλλο Άνθρωπο»: «Έπαιζε πολύ κι έχανε χρήματα»

Ο δικηγόρος του Πολυχρονόπουλου μιλά για τους λογαριασμούς και τον τζόγο

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη.

Ο επικεφαλής του «Άλλου Ανθρώπου» μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούσε εκτός από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και οικονομική ενίσχυση. Τελευταία φορά ήταν στις 5 Νοεμβρίου με ένα βίντεο που ενημέρωνε τον κόσμο ότι συγκέντρωσε 6.000 ευρώ προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο και να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους.

Πολυχρονόπουλος: Στο μικροσκοπιο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Κάτω από το βίντεο αναγραφόταν τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα της αδελφής του, καθώς όπως δήλωνε ο ίδιος δεν είχε στο όνομά του κανέναν τραπεζικό λογαριασμό. Και σε παλαιότερες αναρτήσεις του ζητούσε οικονομική βοήθεια με τον τραπεζικό λογαριασμό γυναικείου ονόματος με τα αρχικά Α.Κ. Ζητούσε τη βοήθεια του κόσμου είτε για να πληρωθεί το ρεύμα ή το νερό είτε για να βοηθήσει κάποιον που είχε ανάγκη. 

O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος - Intimenews

Ο Άλλος Άνθρωπος: «Δεν έχω περιουσία ή ακίνητα», απαντά ο Πολυχρονόπουλος

Ωστόσο, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πριν από λίγα χρόνια ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται να είχε δικό του λογαριασμό σε τράπεζα, στο όνομά του και, μάλιστα, ζητούσε χρήματα με αναρτήσεις εκτός από τα ελληνικά, στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά. 

Ο Άλλος Άνθρωπος: «Έπαιζε πολύ κι έχανε χρήματα»

Στην εκπομπή μίλησε μια γυναίκα, η οποία φέρεται να τον έβλεπε συχνά σε μαγαζί με κουλοχέρηδες. 

Όπως είπε τον γνωρίζει τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια και τον συνάντησε πρώτη φορά σε ένα τέτοιο μαγαζί, να παίζει φρουτάκια. Σύμφωνα με την ίδια, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιζε μεγάλα ποσά και αρκετές φορές έφευγε έχοντας κερδίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Υπήρχαν όμως και πολλές φορές που είχε χάσει. 

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Τι είπε η μητέρα του για τα χρήματα στον λογαριασμό της

Πρόσθεσε ότι ήταν πάντα ευγενικός και χαμογελαστός με όλους, όμως το τελευταίο εξάμηνο οι θαμώνες του συγκεκριμένου μαγαζιού είχαν χωριστεί στα δύο, στους υποστηρικτές του κ. Πολυχρονόπουλου και σε αυτούς που του ασκούσαν κριτική γιατί ενώ ασχολούταν με ένα τόσο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο τζόγαρε με μεγάλα ποσά. 

Τι απαντά ο «Άλλος Άνθρωπος» στις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος

«Πήγαινε στο συγκεκριμένο μαγαζί πολλές μέρες την εβδομάδα, για πολλές ώρες, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχεις συνέχεια την τύχη με το μέρος σου», είπε η μάρτυρας, προσθέτοντας ότι σε μια μέρα μπορεί να έχανε ακόμα και 1.000 – 2.000 ευρώ. 

Ο Άλλος Άνθρωπος: «Δεν κορόιδεψε κανέναν»

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ο οποίος τόνισε πως ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό για ιδεολογικούς λόγους. 

Ο Άλλος Άνθρωπος: Ο έλεγχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη

Πρόσθεσε ότι «Ο Άλλος Άνθρωπος» ξεκίνησε ως μια ατομική πρωτοβουλία αλληλεγγύης και γι’ αυτό ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έδινε τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του και τόνισε πως αν ήθελε να κοροϊδέψει τον κόσμο που πίστεψε στο έργο του, θα έδινε τον τραπεζικό λογαριασμό τρίτου προσώπου, χωρίς να φαίνονται τα στοιχεία του. 

Επιπλεόν απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο πελάτης του είναι εθισμένος στον τζόγο και σημείωσε με νόημα ότι δεν μπορεί να δίνεται βάση σε ανώνυμες μαρτυρίες, που δε στηρίζονται σε αποδείξεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top