Ο Άλλος Άνθρωπος: Ο έλεγχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη

Τι απαντά ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Τι υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος για τον έλεγχο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος / Βίντεο Κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Τη δική του εκδοχή για το δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρεται σε έλεγχο της Αρχής για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έδωσε ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ. Πολυχρονόπουλος μαζί με μέλη της οικογένειάς του κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας και ερευνούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη, αφού φέρεται να έχουν αποκομίσει περίπου 600.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τα χρήματα από δωρεές φέρεται να πήγαιναν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του κ. Πολυχρονόπουλου και από εκεί γίνονταν κινήσεις λογαριασμών σε εταιρίες παροχής τυχερών παιχνιδιών, ενώ ταυτόχρονα γίνονταν και αναλήψεις μετρητών.

Αρνείται το πόρισμα της Αρχής ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος / Φωτογραφία αρχείου Intime

Η Αρχή έχει διατάξει τη δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων και επενδυτικών προϊόντων, τόσο του κ. Πολυχρονόπουλου, όσο και των δύο φερόμενων συνεργών του.

Πολυχρονόπουλος: «Εδώ είμαι. Να έρθετε να με πάρετε»

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αρνείται όσα περιγράφονται στο πόρισμα. Μιλώντας στον Alpha, έδωσε τη δική του εκδοχή και δήλωσε πρόθυμος να ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές: 

«Να σας το πω εγώ γιατί δεν είναι 600.000. Είναι πάνω από 1.500.000 τα τελευταία μόνο δυο-τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, βάλτε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν», δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια ξεκαθάρισε:

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος / Φωτογραφία αρχείου Intime

«Εγώ δεν παίζω ποτέ (σ.σ.: τυχερά παιχνίδια). Έχω έναν φίλο όπου πήγαινα με το POS, έβαζα την κάρτα και έβγαζα χιλιάρικα. Δυο-δυο κατοστάρικα, τρία-τρία. Αυτά όλα ήταν για τον "Άλλο Άνθρωπο».

«Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πώς το είπαν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι. Να 'ρθετε να με πάρετε», κατέληξε ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Τι είναι ο «Άλλος Άνθρωπος»

Ο «Άλλος Άνθρωπος» είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα, μία πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα. 

Η ομάδα του Άλλου Ανθρώπου μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, με κέντρο το χώρο που διαθέτει στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 109 στο Μεταξουργείο. 

Φωτογραφίες  αρχείου Intime

Μέχρι σήμερα, ο Άλλος Άνθρωπος και οι εθελοντές του έχουν προσφέρει πάνω από 12 εκατομμυρία μερίδες φαγητού σε όλη την Ελλάδα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top